четвер, 09 липня 2020 13:19

Ілон Маск випустить автомобіль, який їздитиме без водія

Ілон Маск випустить автомобіль, який їздитиме без водія
Tesla випустить автомобіль, що замінить водія. Фото: epravda.com.ua

Засновник автомобільної компанії Tesla Ілон Маск заявляє про презентацію технології 5-го рівня для безпілотних автомобілів.

"Я впевнений, що технологію 5 рівня або повну автономію запустять, і, думаю, це відбудеться дуже швидко. Я впевнений, що у нас буде готовий базовий функціонал технології 5 рівня цього року", - сказав Маск, повідомляє "Економічна правда".

Є 6 рівнів автоматизації для безпілотних автомобілів згідно зі стандартами Професійної асоціації інженерів-автомобілебудівників (SAE International).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Tesla врятувала сім'ю від метеорита?

6-й рівень означає, що безпілотний автомобіль працює, ніби кваліфікований водій. Стандарти SAE офіційно прийняті державними регуляторами, інженерами, автовиробниками та інвесторами.

Наразі автовиробники в цьому сегменті досягли лише 4-го рівня. Цього недостатньо, щоб відповідати всім нормам безпеки.

"Тesla перебуває на фінальній стадії розробки охолоджувальної і терморегулювальної систем, що дозволить встановлювати потужні комп'ютери на безпілотні авто", - додав Маск.

Tesla планує збудувати надшвидкі зарядні станції в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск випустить автомобіль, який їздитиме без водія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі