четвер, 23 серпня 2018 12:16

Експерт розповів, як отримати компенсацію за затоплене авто

Експерт розповів, як отримати компенсацію за затоплене авто
18 серпня потужна злива затопила парковку торговельного комплексу "Гулівер" в Києві. Фото: Главком

18 серпня потужна злива затопила парковку торговельного комплексу "Гулівер" в Києві.

Рівень води сягав 1,5 м. Постраждали понад 20 автомобілів. Власники частини з них хочуть добитися через суд відшкодування завданих збитків міською владою чи ТРЦ.

"Якщо мають автомобільну страховку, яка покриває стихійні лиха, питання вирішать. Юридичних перспектив у таких позовах я не бачу", - каже мер Києва Віталій Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ має готуватися до великих потопів - синоптики

Це вже друга велика злива в столиці протягом серпня. В обох випадках зливові каналізації не встигали пропускати всю воду. Машини змивало з дороги.

"Збитки відшкодують тим автовласникам, в яких є страховка КАСКО. Вона покриває всі ушкодження, пов'язані із стихією, хуліганськими й протиправними діями. Постраждалі беруть відповідні довідки в Службі з надзвичайних ситуацій і йдуть з ними в страхові компанії, - каже Gazeta.ua юрист Вадим Володарський. - У тих, в кого немає такої страховки, мало шансів отримати компенсацію. Їм потрібно звертатися до правоохоронних органів, щоб виявили винних у ситуації, яка склалася. Потім подавати на винуватців у суд. Однак, швидше за все, ситуацію трактуватимуть як стихійне лихо - винних не буде.

17–19 серпня частину регіонів України накрили сильні зливи з грозами, шквальним вітром і градом. Найбільше постраждали Київська, Житомирська, Львівська й Закарпатська області. Дощі затоплювали вулиці, падали дерева. У воді опинилися Київ і Львів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як отримати компенсацію за затоплене авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі