четвер, 23 травня 2019 20:00

Дизайнери "РетроФесту" розповіли про одяг, який не втрачає актуальності
14

Автор: РетроФест
  Дизайнер Марія Кваченко одяглась у стиль "гарсон", який був популярний після Другої Світової. Такі шляпи зараз знову в моді, каже дизайнер.
Дизайнер Марія Кваченко одяглась у стиль "гарсон", який був популярний після Другої Світової. Такі шляпи зараз знову в моді, каже дизайнер.

7- 9 червня у Кам'янці-Подільському відбуватиметься IV Міжнародний фестиваль стилю "РетроФест".

Цьогоріч у рамках фестивалю відбудеться дефіле у стилях різних епох. Організатори планують зробити історичну реконструкцію вбрання вільних двадцятих років, богемної геометрії тридцятих, винахідливості сорокових, жіночних п'ятдесятих, сміливих шістдесятих і різноманітну палітру сімдесятих років.

"У цьому дефіле не буде конкретних канонів. Будь-яка людина зможе приміряти на себе ретрообраз та відчути себе у тій чи іншій епосі", - говорить Марія Кваченко

Дизайнери обирають для показу ретроодяг ще й через його унікальність: він не старіє і завжди лишається поза часом. Такі речі входять в історію і будуть актуальними в будь який період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський, стиль гангстерів і гурт "Нумер 482" - презентували "РетроФест"

"Жодних канонів чи правил, як одягатися в ретростилі немає, - каже дизайнер Марія Кваченко. - Якщо людина зацікавилась вінтажною культурою, то раджу почати з історії. Варто почитати про неї, переглянути фотографії чи фільми. Коли людина надихається цим, розуміє, що їй подобається найбільше, тоді можна сходити у вінтажну лавку або на барахолку і спробувати пошукати ці речі там".

За її словами, зараз на піку популярності є стиль гарсон. Він зародився, коли жінки після першої світової війни стали емансиповані.

"Вони почали виконувати чоловічі справи та носити їхні костюми. Зараз жінки, які носять чоловічі костюми, є стильними і при цьому не втрачають жіночності, - говорить вона. – Наприклад, на мені лук 20-тих років. Такий одяг носили ще на початку століття. Проте на вулиці можна зустріти чимало дівчат, які носять аналогічний капелюх канотьє. Зараз він у тренді, хоча пройшло практично 100 років з того часу, коли він був у моді".

Нагадаємо, цьогоріч відбудеться четвертий "РетроФест". На захід з'їдуться десятки раритетних машин, також відбудеться кулінарний конкурс "Бабусині рецепти млинців". У рамках заходу виступлять гурти "Нумер 482", "Шо такоє" і співачка Марієтта Вейс.

Зараз ви читаєте новину «Дизайнери "РетроФесту" розповіли про одяг, який не втрачає актуальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі