четвер, 31 травня 2018 13:45

Дивовижний Lincoln Continental презентували у цезу старого заводу

Дивовижний Lincoln Continental презентували у цезу старого заводу

Знамениту модель Lincoln Continental представили на щорічному ретрофестивалі у Харкові. Захід відбувся минулими вихідними на майданчиках Арт-заводу Механіка.

Lincoln Continental - легковий автомобіль класу "люкс", що випускається Lincoln - дочірнім підрозділом Ford Motor Company с 1939 года. Маючи багато спільного з менш дорогими автомобілями Ford, у Lincoln Continental власний пізнаваний стиль, безліч додаткових опцій і розкішне оснащення.

- 4 покоління Lincoln - це 1961-1969, - каже Філіп Бабич, власник авто з Дніпра. - Машина для багатих американських пенсіонерів. Бюджетні машини в той час коштували 1,5-2 тисячі доларів, а ця на початку 1960-х - колосальні гроші - 6,5 тисяч.

Саме четверте покоління Lincoln Continental найбільш часто зустрічається в кіноіндустрії і цінується серед колекціонерів автомобілів. Автомобіль пропонувався в кузовах - дводверний хардтоп, чотири дверні -седан і кабріолет. Гамма моторів складалася з двигунів 7.0, 7.5, 7.6. Трансмісія - триступеневий "автомат".

Після округлих класичних ліній середини минулого століття дизайнер Елвуд Енджел запропонував абсолютно новий стиль для Lincoln Continental, який і став згодом тим самим, знаменитим стилем. Найвпізнаванішою ознакою модельної версії став варіант відкриття задніх дверей вперед (двері самогубства).

- В СРСР автомобіль привіз в 1979 році капітан далекого плавання, поставив на облік в Одеській області. Далі сліди губляться, - згадує Філіп Бабич. - У 2009 році ми забрали машину з передмістя Одеси: 20 років стояла на дачній ділянці - вросла в землю. Почали реставрувати. Був механізм даху, але він заіржавів. Половина втулок лопнула, салон прогнив. Ми привезли свої колеса, затягли на евакуатор. Відновлення почали з кузова, привели в порядок салон. Нам машина дісталася з трансмісією від УАЗика. Купили в штатах оригінальний б/в двигун на 7 літрів з 3-ступінчастим автоматом.

Свого часу Lincoln були так упевнені в якості і надійності Continental , що виробник зобов'язався проводити ремонт і обслуговування цих автомобілів протягом 2 років безкоштовно.

1966 рік став піковим в плані обсягів випуску: майже 55 000 автомобілів. У наступні роки обсяги пішли на спад.

- Четвертий Continental був в гаражі президента Кенеді, - продовжує Філіп. - Великий президентський автомобіль, єдиний в світі серійний 4-х дверний кабріолет. Саме в ньому Кенеді отримав смертельне поранення. Зараз цей лімузин стоїть в музеї Ford в містечку Дірборн, штат Мічиган.

Процес реставрації триває досі: запчастини, кузовний ремонт, оббивка салону. Витрати перевалили за 20 тисяч доларів.

Американська компанія Ford презентувала оновлену модель - Fiesta ST. Новинка має 200-сильний мотор, повідомляють у прес-службі компанії Ford. Ford Fiesta ST оснастили 1,5-літровим двигуном EcoBoost з системою турбонаддуву. Fiesta ST має систему впорскування палива під високим тиском і систему подвійного незалежного регулювання фаз газорозподілу Twin-independent Variable Cam Timing.

Знаменитую модель Lincoln Continental представили на ежегодном ретрофестивале в Харькове. Мероприятие состоялось в минувшие выходные на площадках Арт-завода Механика.

Зараз ви читаєте новину «Дивовижний Lincoln Continental презентували у цезу старого заводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі