вівторок, 27 грудня 2016 14:51

Депутати планують ще більше спростити розмитнення вживаних іномарок

У Раді зареєстрували два законопроекти спрямовані на зняття обмежень на ввезення вживаних автомобілів за зниженими акцизними ставками. Зміни внесуть у вже діючий закон про пільгове розмитнення авто.

По-перше, - дію існуючого закону пролонгують ще на один рік. Депутати пропонують також дозволити кожному громадянину України ввозити за пільговою схемою більш одного легковика і дозволити їхнії перепродаж упродовж року. Така схема не буде поширюватися на машини, що ввозяться з території країни-агресора.

Крім того, народні обранці хочуть скасувати додаткові екологічні вимоги при ввезенні старих транспортних засобів. І замінити їх обов'язковим проходженням технічного огляду при першій реєстрації авто. За попередніми підрахунками ця ініціатива дозволить збільшити надходження до бюджету в три рази - до 1,7 мільярдів гривень на рік.

Автори законопроектів впевнені, що вони посприяють відкриттю ринку і забезпечать можливість прозорої оплати податків на імпорт автомобілів.

Нагадаємо, що в 2016 році Верховна Рада прийняла закон, який дозволяє розмитнювати ввезені в країну старі автомобілі на пільгових підставах. Згідно з документом, кожен українець має право розмитнити одну машину на рік. Однак не всі можуть скористатися такою можливістю через проблеми з отриманням шенгенської візи і відсутністю коштів для виїзду закордон. Існує й інший варіант скористатися пільгою - купити машину на митному складі в Україні. Але за словами народного депутата Віталія Купрія, цим законим операціям почали перешкоджати митники.

"Їхнє завдання - обдерти громадянина як липку, не дивлячись на його соціальний статус і матеріальне становище. Так, абсолютно з повітря, на Волинській митниці відмовляються розмитнювати вживані автомобілі. (...)Вимагаю у митників не створювати свавілля, діяти за законом і не заважати людям краще жити!" - написав Купрій на своїй сторінці у фейсбуці.

 
 
 
Зараз ви читаєте новину «Депутати планують ще більше спростити розмитнення вживаних іномарок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі