четвер, 19 січня 2017 16:44

Чому відкликали 100 млн автомобілів у світі

Чому відкликали 100 млн автомобілів у світі

Найбільшу кількість авто в історії автопрому відкликали через браковані подушки безпеки Takata.

Ці подушки можуть некоректно спрацьовувати під час ДТП або взагалі вибухати.

Через це автовиробники змушені відправити на ремонт 100 млн машин. Серед компаній: Honda, Acura, Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Daimler, Dodge, Ferrari, Fisker, Ford, GMC, Infiniti, Jaguar, Jeep, Land Rover, Lexus, Lincoln, Mazda , McLaren, Mercedes-Benz, Mercury, Mitsubishi, Nissan, Pontiac, Ram, Saab, Saturn, Scion, Subaru, Tesla, Toyota і Volkswagen, інформує autoconsulting.

Honda, відкликала 8,2 млн своїх авто, при цьому, 1,3 млн з них довелось повторно ремонтувати. Виявили, дефективні не лише водійські подушки безпеки, а й пасажирські. Окрім цього, японська компанія відкликала і партію мотоциклів, зокрема Honda Gold Wing.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ford тестуватиме автомобілі на екстремальній "Фабриці погоди"

Проблема подушок безпеки - у нагнітачах: через це подушка спрацьовує або не вчасно, або взагалі може вибухнути. Тоді пасажири ризикують отримати осколкові поранення.

Через несправність подушок безпеки загинуло мінімум 12 людей і 184 отримали поранення.

У компанії Takata зізнались у своєму "промаху" і готові відшкодувати $1 млрд компенсації. З них $25 млн - штраф за неякісні компоненти, $125 млн - компенсації постраждалим і $850 млн - виплата постраждалим автовиробникам.

Компанії Toyota, Honda, Mazda і Ford заявили, що відмовляються використовувати будь-які запчастини Takata.

Раніше найбільшим відкликанням вважався оголошений компанією Ford в 1980 році. Тоді виробникові довелося полагодити 21 млн автомобілів, у яких коробки передач мимоволі переключались із паркувального положення в положення заднього ходу.
Зараз ви читаєте новину «Чому відкликали 100 млн автомобілів у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі