вівторок, 10 листопада 2015 14:06

Багаті теж плачуть: "АвтоВАЗ" випускатиме люксову "Lada Vesta"
3

Signature
Фото: Lada Vesta
Signature
Signature

Невдовзі почнуть серійний випуск люксоквої версії "Lada Vesta". Її назвали Signature Про це повідомили на сайті клубу "Lada Vesta".

Новинка буде на 250 міліметрів довшою за звичайну "Lada Vesta". На 200 міліметрів стане довшим простір салону ззаду. Signature оснащуватимуть 1,8-літровим двигуном. Агрегат запрацює спільно з автоматизованою трансмісією.

Signature в перекладі із англійської означає підпис, автограф. За словами розробників, ця назва має підкреслити ексклюзивний статус і максимальний комфорт вазівської новинки.

"Лада - це ніби колгоспний тюнінг, зроблений десь у гаражі. Це понти, розраховані на людину, яка прагне розкоші, але не може собі її дозволити. Це так званий комплекс меншовартості", - каже Gazeta.ua Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів та дилерів.

Він вважає, що серед забезпечених людей нова модель не буде популярною.

"Смішно від однієї назви - "Жигулі для багатих". Придумали невідому пересічному росіянину назву — Signature. Варто було б продовжувати традицію назв моделей за назвами річок. Наприклад, в Україні робили автомобіль "Таврія" з географічною назвою, у Росії - "Ока". Чому б не назвати модель назвою іншої річки. Скажімо, Мжуть - чудова назва для майбутнього авто", - говорить експерт.

Автомобілі ВАЗу не зможуть конкурувати зі світовими виробниками на ринку.

"Бюджет світових автоконцернів більший ніж бюджет України. Російський виробник не зможе змагатися з такими монстрами як "Toyota", "GM" та інші. Це безглуздо. Потрібно або постійно розвивати свій автопром, або бути на своєму місці і розуміти, що світові лідери вже далеко побігли вперед вони. Наприклад, Китай не робить власних розробок, він купує ліцензії на старі іноземні розробки. Таким шляхом пішла Росія", - каже експерт.

Експерт зазначає, що на український ринок новинка вийде, якщо буде попит. За домовленостями Росії і України про вільну торгівлі, автомобілі постачаються безмитно. Авто з Європи , США Японії - з митом 10 %. Найбільшим споживачем експортної продукції України є Росія, Китай та Туреччина.

Зараз ви читаєте новину «Багаті теж плачуть: "АвтоВАЗ" випускатиме люксову "Lada Vesta"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі