пʼятниця, 02 серпня 2019 13:52

Безпілотний автобус наїхав на жінку

Безпілотний автобус наїхав на жінку
Безпілотний мінібус травмував жінку.Фото: з відкритих джерел

У столиці Австрії, Відні, безпілотний мінібус Navya травмував жінку під час тестів на вулицях міста.

Безпілотник в'їхав у коліно 30-річній жінці, коли та вийшла на пішохідний перехід. Після зіткнення в постраждалої залишилися легкі садна.

Компанія Navya з посиланням на очевидців розповідає, що в момент аварії жінка була у навушниках і вийшла на дорогу, зосереджена на телефон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тільки седани і позашляховики: Toyota і BYD спільно випускатимуть електрокари

"Незважаючи на те, що цей інцидент закінчився без важких наслідків, ми ставимося до нього серйозно. Ми вже аналізуємо електронні протоколи, щоб зрозуміти чому це сталося. З цієї причини автобуси залишаються у гаражі доти, поки усі обставини не будуть з'ясовані", - повідомили в Navya.

Хоч і травми пішохода, начебто, були незначними, аварію, ймовірно буде ретельно вивчати поліція. Будуть окремо порушувати питання безпеки під час перших етапів формування безпілотного автопарку у Відні.

Безпілотники Navya проходили випробування на вулицях столиці Австрії з 6 червня 2019 року.

Компанія Lexus впровадить у свої автомобілі автопілот 2-го рівня з 2020 року. Система допомоги водієві дістала назву Automated Highway Teammate. Працюватиме "від виїзду до з'їзду з шосе". Ймовірно, технологія міститиме функцію утримання та зміни смуги.

Зараз ви читаєте новину «Безпілотний автобус наїхав на жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі