четвер, 30 серпня 2012 16:11

"Автомобільною війною" Росія поповнює свій бюджет - експерт

"Автомобільною війною" Росія поповнює свій бюджет - експерт
Олег Назаренко: це просто поповнення бюджету Росії. Фото: epravda.com.ua

Запроваджуючи 30-відсотковий утилізаційний збір на автомобілі, Росія прагне наповнити свій державний бюджет.

Таку думку висловив директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів Олег Назаренко в ефірі Українського радіо.

"Я думаю, що це просто поповнення бюджету Росії. Тому що хто буде утилізувати? Німець буде утилізувати. А росіянину навіщо користуватись правом безкоштовно утилізувати автомобіль, якщо він розуміє, що він може з нього зняти якісь запчастини і продати. Чи зняти шини і продати на брухт?"- сказав він.

Нагадаємо, З 1 серпня 2012 року в РФ набув чинності закон про 30%-ний утилізаційний збір на окремі види колісних транспортних засобів, відповідно до якого за кожний транспортний засіб, що ввозиться в РФ або вироблене в РФ, сплачується утилізаційний збір в цілях забезпечення екологічної безпеки.

Платниками збору визнаються особи, які здійснюють ввезення автомобілів в РФ, а також особи, які виробляють автомобілі на самій території Росії.

Зазначимо, Україна запропонувала Росії чотири варіанти компромісного рішення, яке дозволить вивести українських виробників під дії утилізаційного збору на автомобілі.

Зараз ви читаєте новину «"Автомобільною війною" Росія поповнює свій бюджет - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі