вівторок, 10 листопада 2015 15:26

"Якщо депутати скасують мита на електромобілі, вони подешевшають на 30%" - експерт

"Якщо депутати скасують мита на електромобілі, вони подешевшають на 30%" - експерт

У четвер Верховна Рада розгляне законопроект про скасування мита та ПДВ на електромобілі. Якщо "за" проголосує 226 депутатів і президент підпише, – з нового року електромобілі стануть значно доступнішими для українців.

"Якщо брати "Nissan Leaf", який коштує 20 тисяч доларів. Нині сплачують 10% мита, тобто 2 тисячі доларів. І на повну вартість та мито накладається ПДВ у розмірі 20%, це ще 4,4 тисячі доларів. Тобто сума ПДВ і мита на автомобіль складає 30%. На таку суму і подешевшає", - каже Gazeta.ua Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів та дилерів.

Законопроект розроблено з метою охорони навколишнього природного середовища, забезпечення енергетичної незалежності України, спрощення доступу населення до новітніх розробок і технологій, поліпшення якості та зменшення вартості пасажирських перевезень в Україні.

"Майже всі фракції Варховної Ради підримують прийняття цього закону. Звичайно можуть бути форс-мажори, хтось може принципово не голосувати. Попередньо всі цей закон підтримують. Депутати розуміють, що, по-перше, закон направлений на покращення екологію, по-друге, на підвищення енергетичної незалежності від режиму. Чисте повітря підтримує кожна нормальна людина. У багатьох країнах світу взагалі покупцям електромобілів доплачують за їхній вибір, у нас хоча б не брали податки. Наприклад, у Німеччині, Франції", - говорить експерт.

Нагадаємо, 21 травня 2015 року законопроект №1674 у першому читанні підтримали 242 народних депутати, зараз він готовий до другого читання.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо депутати скасують мита на електромобілі, вони подешевшають на 30%" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі