пʼятниця, 22 травня 2020 12:53

Як змінився рівень CO₂ через карантин

Як змінився рівень CO₂ через карантин
Показники світового рівня викидів СО2 скоротилися в середньому на 17%. Фото: acinquantadue

Науково-дослідна організація Global Carbon Project дослідила вплив пандемії Covid-19 на глобальний рівень викидів вуглекислого газу.

За даними результатів, денні показники світового рівня викидів вуглекислого газу скоротилися в середньому на 17%. В окремих країнах – на 26%, повідомляє журнал Nature, який опублікував відповідний звіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибухає акумулятор електромобіля - показали вражаюче відео

У транспортному секторі зафіксували найбільший ефект. Усе через те, що він генерує 20,6% світового СО2. Там падіння становить 36%. У глобальних масштабах це забезпечило зменшення рівня вуглекислого газу на 43%.

Сервіс онлайн-бронювання на ринку та паркування для водіїв YourParkingSpace пов'язує скорочення шкідливих викидів зі збільшенням популярності електричного транспорту. Дослідники вважають, що після пандемії люди не бажають купувати автомобілі з ДВЗ.

З урахуванням зняття обмежень із середини червня світовий рівень викидів СО2 зменшиться на 4%. Якщо хоча б деякі обмеження протримаються до кінця року, ця цифра становитиме 8%.

Зараз ви читаєте новину «Як змінився рівень CO₂ через карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі