неділя, 19 лютого 2023 02:50

Як змінилась процедура перереєстрації авто

Як змінилась процедура перереєстрації авто
З грудня минулого року змінилася процедура перереєстрації транспортних засобів. Фото: pixabay.com

Перереєстрація транспортних засобів робиться тоді, коли авто переходить у власність від однієї людини до іншої.

Тобто, коли транспортний засіб продають або дарують. Про зміни процедури перереєстрації, які запрацювали з грудня минулого року, нагадав Головний сервісний центр МВС.

Раніше при купівлі авто громадяни зверталися до сервісного центру МВС, потім до Експертної служби МВС, потім знову до сервісного центру МВС.

"Зараз же продавець звертається спочатку до Експертної служби МВС. А потім продавець і покупець або їх представники звертаються разом до сервісного центру МВС", ‒ сказав начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

При цьому дослідження можна пройти в одному місті ‒ яке зручне тільки продавцеві. А реєстраційні дії провести в іншому ‒ яке зручне обом сторонам.

Обслуговування в адміністратора сервісного центру МВС тепер триває менше часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як безпечно купити-продати автомобіль: поради від МВС

Договір купівлі-продажу оформляється у сервісному центрі МВС.

Після перереєстрації з продавця на покупця транспортного засобу новий власник отримує нове свідоцтво про реєстрацію авто уже на своє ім'я у той же день разом з новими номерними знаками.

Сервісні центри МВС змінили порядок отримання і заміни посвідчення водія. Це можна зробити будь-де, незалежно від місця реєстрації.

Міністерство внутрішніх справ пояснило алгоритм підготовки в автошколі і складання іспитів.

Зараз ви читаєте новину «Як змінилась процедура перереєстрації авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі