четвер, 28 березня 2024 08:36

Як підготувати автомобіль до весни: що треба зробити обов'язково

Як підготувати автомобіль до весни: що треба зробити обов'язково
Існують певні правила підготовки автомобіля до весни. Фото: AP

З настанням весни автомобіль потребує перевірки різних вузлів, які піддавалися підвищеним навантаженням в холодну пору року.

Експерти радять не обмежуватися лише зміною гуми. Для того, щоб бути у повній готовності, бажано ретельно виконати перелічені рекомендації.

1. Потрібно перевірити рівень охолоджувальної рідини та її концентрацію. Навесні, коли температура повітря піднімається, може знадобитися більш висока концентрація охолоджувальної рідини.

2. Перевірте рівень масла в двигуні. Якщо рівень нижчий від рекомендованого, додайте його. Весною важливо мати належний рівень масла, оскільки висока температура може спричинити його швидше використання.

3. Огляньте стан батареї акумулятора. За необхідності - замініть. Особливо, якщо її заряд низький або якщо вона не працює належним чином.

4. Варто перевірити стан гальм та гальмівну рідину. Якщо вони давно не обслуговувалися, то можуть бути у поганому стані. Навесні дорожні умови, що змінюються під дією перепаду температур, можуть бути непередбачуваними, і надійні гальма - є запорукою безпечної їзди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти попередили, що мийка високого тиску може пошкодити авто: як правильно мити машину

5. Необхідно перевірити передні та задні ліхтарі. Дізнайтесь, чи функціонують належним чином, тому що зменшення кількості денного світла може зменшити видимість водіїв на дорозі.

6. Також треба перевірити шини. Стан шин перевіряють на наявність пошкоджень.

7. Провести повне технічне обслуговування автомобіля. Важливо надати своєму авто час на повне технічне обслуговування після зимового періоду перед початком весни.

8. Придбати декілька товарів, таких як автомобільний віск, для підготовки кузова машини до ресурсування.

9. Помийте автомобіль. Відразу після зимового сезону саме час для миття. Воно зніме залишки солі і піску, що можуть пошкодити машину.

10. Заздалегідь можна підготувати до наступного сезону кондиціонер, прочистивши систему, замінивши фільтр і дозаправити його при необхідності фреоном.

11. Не варто забувати про зміну гуми. Найголовніше - зробити це вчасно. Так, міняти покришки рекомендується з настанням середньодобової температури повітря 5ºС.

Поява іржі на кузові є болючою темою для кожного власника автомобіля.

Вирішувати це питання необхідно на початковому етапі, також найкращим рішення буде попередити процес корозії завчасно. Експерти вказали на найпоширеніші помилки водіїв, які призводять до появи іржі на кузові.

Зараз ви читаєте новину «Як підготувати автомобіль до весни: що треба зробити обов'язково». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі