вівторок, 17 жовтня 2017 17:40

5 найцікавіших авто марки Cadillac
5

115 років тому в США у Детройті випустили перший автомобіль марки Cadillac.

Свою назву компанія отримала в пам'ять про Антуана та Ла Мотт Кадилака, засновника міста Детройт.

Gazeta.ua зібрала 5 найвідомих автомобілів марки Cadillac.

1. Cadillac Series 452A V16

Автор: California Streets
  Cadillac Series 452A V16
Cadillac Series 452A V16

Прем'єру Cadillac Series 452A V16 запланували на Нью-Йоркський автосалон, який відкривався 4 січня 1930 року. Але 29 жовтня 1929 року сталася подія, що вплинула на долю не тільки нової моделі, а й усього світу. "Чорний вівторок" на Нью-Йоркській біржі ознаменував початок Великої депресії. Це змусило переглянути початкові плани збирати по 3 тис. машин на рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Chevrolet Corvette 45 років простояв недоторканим в гаражі

2. Cadillac de Ville

Автор: California Streets
  Cadillac de Ville
Cadillac de Ville

Cadillac de Ville існує з 1949 року. До 2005 модель мала 11 поколінь і залишається наймасовішим Cadillac за всю історію цієї автомобільної марки. У рік своєї появи на ринку Cadillac de Ville був дводверним купе, яким залишався ще 8 років. З урахуванням мінливого ринку і зростанням популярності моделі вирішили випустити модифікацію з 4-ма дверима. У 2000-х автомобіль пережив чергове своє переродження - його оснастили системою нічного бачення.

3. Cadillac Fleetwood Series 60 1954 року

Автор: California Streets
   Cadillac Fleetwood Series 60 1954
Cadillac Fleetwood Series 60 1954

Автомобіль має майже ідеальне промальовування кузовних ліній. Скрупульозно опрацьовані деталі кузова переводили цю машину в розряд дорогих. Деякі декоративні елементи зроблені під золото. Машини цієї серії випускали з 1954-1956 роки У 1954 році Елвіс Преслі купив модель Fleetwood Series 60. У Елвіса Преслі був біло-рожевий Fleetwood Series 60. У білий колір забарвлений дах, а інша частина машини була пофарбована в відтінок рожевого. Цей колір назвали Elvis Rose. Fleetwood Series 60 використовували для перевезення групи, включаючи і самого Елвіса Преслі.

4. Cadillac Eldorado 1967 року

Автор: California Streets
  Cadillac Eldorado 1967
Cadillac Eldorado 1967

Модель Fleetwood Eldorado 1967 року стала однією з найдорожчих за всю історію автоконцерну. Наочна аристократичність моделі стала причиною симпатій як з боку приватних осіб, так і бізнес-організацій. Всього виробили 18 тис. авто. Eldorado став майданчиком для впроваджень інноваційних рішень того часу: пневматична підвіска, 4 спарених фари, крісла з електрорегулюванням і запуск двигуна за допомогою електростартера. У Eldorado була кліматична установка, яка дозволяла регулювати потік повітря для кожного пасажиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Volkswagen припинив виробництво Scirocco

5. Cadillac WTF

Автор: California Streets
  Cadillac WTF
Cadillac WTF

На ідею розробки Cadillac WTF дизайнера Лорена Кулесуса наштовхнули роздуми про неекологічність палива і думка про те, що потрібно досліджувати всі можливості. Інженери компанії Laser Power Systems на чолі з винахідником Чарльзом Стівенсоном змогли не тільки розробити концепцію ядерного двигуна, але і з успіхом втілити її в життя. За підрахунками розробників, 1 г торію замінить 30 тис. л звичайного палива. 8 грамів повністю вистачить власнику автомобіля на все життя. Енергії, що виділяється при реакції надлишкової енергії вистачить на підзарядку і акумулятора, і інших пристроїв. Авто має 24 колеса, по 6 з кожного боку. Кожне з них вузьке і забезпечене вбудованим індукційним електромотором. Такі колеса потрібно регулювати раз в 5 років, без необхідності заміни.

Зараз ви читаєте новину «5 найцікавіших авто марки Cadillac». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі