вівторок, 23 травня 2017 00:02

5 кращих гонок Рубенса Баррікелло

5 кращих гонок Рубенса Баррікелло
45-річчя з дня народження відзначає антогонщик з Бразилії Рубенс Баррікелло Фото - f1news

45-річчя з дня народження відзначає антогонщик з Бразилії Рубенс Баррікелло.

Кар'єра у "Формулі-1" тривала рекордні 19 років.

Він стартував у 322 Гран-прі, здобув 11 перемог і двічі, у 2002-му і 2004-му ставав віце-чемпіоном світу.

Gazeta.ua зібрала 5 кращих гонок "Формули-1" за участю Рубенса.

Гран-прі Канади 1995 року

Під час поєдинку відбулась перша та остання перемога в кар'єрі Жана Алези. На подіум з Жаном зійшли два гонщика Рубенс Баррікелло і Едді Ірвайн. Бразилець після 2-го кола йшов 5-им, поступаючись Шумахеру, Хіллу, Алези і Бергеру. Після помилок конкурентів піднявся на 2-ге місце.

Гран-прі Франції 1999 року

Успіх досягнув Рубенс не через швидкісні якості машини, а завдяки правильній оцінці метеорологічних умов. Команда вирішила відпустити автогонщика одним з перших. Ті, хто виступав пізніше потрапили під сильний дощ.

Гран-прі Італії 2004 року

Бразилець показав феноменальний результат у кваліфікації. Рубенс приїхав на півсекунди швидше інших та встановив новий рекорд траси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Spice Girls" знову зберуться заради весілля керівника команди "Формула-1"

Гран-прі Великобританії 2008 року

За весь сезон Дженсон Баттон і Рубенс Баррікелло набрали лише 14 очок, і єдине, про щ, команда могла говорити з позитивом - це етап в Сільверстоуні. Частину гонки Рубенс провів в середині групи автогонщиків. Бразилець змінив дощові шини на екстремальну гуму. Коли він повернувся на трасу, то прорвався на 3-є місце.

Гран-прі Європи 2009 року

На цьому етапі черговий тріумф в кар'єрі відсвяткував Рубенс Баррікелло. У кваліфікації пілот "Брауна" посів лише третє місце, пропустивши вперед пару "Макларенів" під керуванням Льюїса Хемілтона і Хейккі Ковалайнена.

По ходу гонки конкуренти з різних причин поступово відходили, у підсумку боротьбу за перемогу повели Баррікелло і Хемілтон. Враховуючи міський тип траси і сильну ускладненість обгонів, результат заїзду повинен був зважитися на піт-стопах. Бразилець у цій гонці домігся першої перемоги після відходу з "Феррарі" в кінці 2005 року.

Зараз ви читаєте новину «5 кращих гонок Рубенса Баррікелло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі