понеділок, 23 листопада 2020 14:03

3 представника Tesla зайняли провідні позиції в рейтингу найпопулярніших електрокарів світу

3 представника Tesla зайняли провідні позиції в рейтингу найпопулярніших електрокарів світу
Tesla зайняли провідні позиції в рейтингу Фото:news.drom.

У жовтні 2020 року українці придбали на 15% менше електромобілів, ніж торік. Український автопарк поповнили 657 електричні авто. Аналітична компанія EV Sales Blog data створила рейтинг найпопулярніших автомобілів світу за кількістю проданих цього року.

1-ше місце посіла Tesla Model 3. Їх купили 645 тис. одиниць. На 2-му місці — Nissan Leaf. За декілька місяців придбали 490 тис. автівок . Трійку лідерів закриває ще 1 автомобіль марки Tesla — Model S. Електрокарів продали понад 300 тис.

Наступний автомобіль досить серйозний конкурент. Він відстає від попередника лише на 70 тис. автівок. Це представник французької компанії — Renault ZOE. Є велика ймовірність, що він швидко наздожене в рейтингу Tesla Model S .

5-те і 6-те місце розділили представники китайського ринку — Baic Ec і Baic Eu. Їх придбали 203 тис. і 196 тис. автомобілів. Раніше Baic Ec і Baic Eu показували гарні результати у кількості продажу. Утім, останнім часом не користуються популярністю серед клієнтів. А на українському ринку майже відмовились від автівок китайського виробництва.

7-му сходинку рейтингу посів електромобіль німецького виробника BMW I3. Його придбала 191 тис. особа.

На 8-му місці 3-й представник від компанії Tesla — Model X, з показником продажу 177 тис. автівок.

Кросовери американського виробництва розділи між собою 9-те і 10-те місце рейтингу. Це Chery eQ, з показником 139 тис. одиниць та Volkswagen e-Golf – 136 тис. одиниць. До речі, Volkswagen e-Golf планують зняти з виробництва, оскільки на ринок вийшов його довершений прототип Volkswagen ID.3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які автомобілі бюджетного сегмента візуально нагадують преміальні

Упродовж жовтня в Україні зареєстрували 8,4 тис. нових автомобілів. На них витратили $260 млн, повідомляє сайт RST.ua. Найчастіше ставили на облік автомобілі французької марки Renault. За минулий місяць таких придбали 1,4 тис. Українці активно купували автомобілі марки Toyota і Kia. Частка цих 3 брендів становить 42% загальної кількості продажів у жовтні.

Зараз ви читаєте новину «3 представника Tesla зайняли провідні позиції в рейтингу найпопулярніших електрокарів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі