четвер, 15 листопада 2012 15:58

Німецькі доги мають проходити в день не менше 10 кілометрів
7

Фото: Фото: Наталя Чубенко

Щоб нормально розвиватися, німецькі доги мають проходити в день не менше 10 кілометрів.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла киянка Тетяна Лотоцька. Вона тримає двох німецьких догів — Несміяну і Стефанію.

"Собаки цієї породи в день мають проходити по 10 кілометрів. І не просто бігати серед поля, а знаходитися поряд з людьми та іншими собаками. Це сприяє їхній соціалізації", - сказала вона.

"З собаками гуляю двічі на день. Завжди беру їх з собою, коли йду за покупками на базар. Під час прогулянок всі питають, скільки корму потрібно такій собаці на день. Ніколи не рахувала, скільки витрачаю на харчування. Вони їдять стільки, скільки їм потрібно", - додала вона.

Першого дога Тетяна завела 2000 року. Купила його за 1 грн. Назвала Марсул.

"Він помер цього року. Без сліз згадувати про нього не можу. Марлус був дуже розумним, він навіть розмовляти вмів. Бувало, що в кімнаті дзвонить телефон, а я на кухні пораюся. Марсул починав ритмічно гавкати - гукав мене. Тривалість життя собак цієї породи становить від 6 до 9 років. Зараз масово вони помирають навіть у три роки. Чому так стається, невідомо. Видно, є якісь прогалини в генетиці", - розповіла жінка.

Своїх вихованців Тетяна Лотоцька не купає.

"У них немає підшерстка. Якщо їх купати, буде вимиватися шкірний жир. Від цього починаються дерматити, шкірні хвороби. Для дезінфекції достатньо протирати шкіру спеціальним розчином. На літр кип'яченої води слід взяти дві столові ложки коньяку і оцту, додати трохи білого вина", - сказала вона.

"Собаки завжди стоять спокійно, коли їх протираю. Все, що робить господар, вони сприймають із вдячністю", - додала Тетяна.

 

Зараз ви читаєте новину «Німецькі доги мають проходити в день не менше 10 кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі