субота, 30 листопада 2019 09:25

Жодна людина не прийшла у світ просто так, кожна має місію - астролог Рената Раєвська
7

Автор: Сергій Старостенко
  Астролог Рената Раєвська
Астролог Рената Раєвська

Планети бувають добрі і злі. Але їхній вплив на людей більше залежить від положення планети відносно Сонця в час народження людини.

"Якщо планета в певний час погано освітлена Сонцем, вона буде злою і псуватиме все навколо. Якщо ж вона в хорошому положенні, їй не холодно, вона добре почувається, тоді вона робить добро. Навіть найзліша планета Плутон, яка відповідає за війни і руйнування, стає хорошою, коли руйнує чиюсь чорну смугу життя", - розповідає астролог Рената Раєвська. В інтерв'ю Gazeta.ua вона привідкрила таємниці астрології і розповіла про можливості дізнатися і навіть змінити свою долю.

Як ви почали займатися астрологією і чим вас зацікавила саме західна астрологія?

Дуже давно я в астрологію абсолютно не вірила – думала, що це спосіб виманювати з людей гроші. Поки не зацікавилася астрономією. Потім замислилася, як планети впливають на людські долі. Спробувала один прийом, другий, і побачила, що збувається. Почала займатися саморозвитком.

Я займаюся західною і арабською астрологією. Арабська сильніша і більш пов'язана з кармічними питаннями. Багато жінок часто дивуються: чому весь час трапляються тільки нехороші чоловіки? Може це карма якась? Саме арабська астрологія більше відповідає на це запитання, ніж західна.

Ведична астрологія Джойтіш мені чужа. Мені зовсім не зрозуміло, для чого розглядати, наприклад, карму роду. Адже не може бути так, щоб людина розплачувалися за вчинки своїх предків до сьомого коліна. Людина має відповідати тільки за свої вчинки. Якщо моя мама колись когось обманула, це ж не значить, що тепер все життя обманюватимуть мене.

Дуже зручно звинувачувати у своїх невдачах предків, які колись щось не так зробили. Ведична астрологія схиляє людей до бездіяльності. Вони думають, що така їх доля, і вирішують з нею змиритися. Я не хочу приймати те, що мені дають. Я хочу виправитися і стати нормальною людиною. Я маю виправляти свої недоліки, щоб покращити долю, а не миритися з ними.

У нас є тільки один шанс виправити якусь одну помилку, скільки б життів ми не проживали

Особиста карма людини існує. Питання в іншому. У нас є тільки один шанс виправити якусь одну помилку, скільки б життів ми не проживали. Якщо я протягом одного життя не виправила своєї помилки, Бог не дасть мені працювати над нею ж у наступному. Він викладе мені ряд інших помилок, і подивиться, як я дам раду з ними.

Західна астрологія дає змогу корегувати життя тут і зараз. Натомість ведична обіцяє, що якщо я увійду в практики, почну медитувати, відмовлюся від усього земного, я стану вищою. Ніяким чином. Бо це не зробить нас людянішими. Не потрібно тримати якийсь баланс у Всесвіті. Потрібно просто бути нормальною людиною. І тоді ти заслужиш собі хорошу зовнішність на старість. Тоді ти матимеш якісь блага і не залишишся самотнім: внуки і діти будуть поруч. Людина – сама вінець своєї долі.

Будь-який вчений рано чи пізно стикається з питанням, звідки взялася душа людини і чи існує Бог. Господь дійсно існує. Ніяка темна сила не може створити душу. Те що ми потім стаємо на інший шлях – це вже питання до нас. Астрологія доводить, що все походить від світлого начала.

Помічаю, що через східну астрологію православні люди часто відмовляються від своєї віри, і саме цим потім притягують все більше проблем у своє життя. Якщо ти народився у православ'ї, тебе охрестили, ти ходиш до церкви, не дозволяй, щоб завтра тебе переклинило. Не переодягайся в сарі і не слав індуїстських богів. Від цього доля не покращиться. Потрібно зрозуміти свою проблему. Тобі бракує грошей? Від тебе відвернулися родичі? Може, проблема в тобі, а не в гороскопі.

Тобто не варто опускати руки, якщо в гороскопі прописані якісь невдачі?

Кожна людина рано чи пізно потрапляє в потрібний час у потрібне місце, і там отримує шанс вибитися в люди, стати відомим і багатим. І ми всі зазвичай сидимо і чекаємо цього шансу. Тільки мало хто розуміє, що дорога відкривається під ногами того, хто йде. Потрібно щось робити, а не сидіти й чекати. А ведична астрологія заохочує чекання. Вона працює в Індії, але не в нас. Це в Індії жінка виходить заміж і не переймається, як їй заробити гроші, бо про це повинен думати чоловік. Тут це не працює.

Чи мають планети свій характер і як вони впливають на наше життя?

Це моя іронія долі: боюся космосу. Коли вмикаю супутник NАSА, вся зіщулююся від усвідомлення, який космос величезний. Коли бачу зірки, планети, почуваюся безпомічною. Особливо незахищеною почуваюся в повню. Тоді просто закриваю вікно і намагаюся переключити увагу на щось інше.

Планети ділять на добрі і злі. Але все залежить від настрою планети. Якщо планета в певний час погано освітлена сонцем, вона буде злою і псуватиме все навколо. Якщо ж вона в хорошому положенні, їй не холодно, вона добре почувається, тоді вона робить добро.

Автор: Сергій Старостенко
 

Навіть найзліша планета Плутон, яка відповідає за війни і руйнування, стає хорошою, коли руйнує чиюсь чорну смугу життя.

Венера відповідає за зовнішню і душевну красу. Але якщо вона пошкоджена, мало освітлена Сонцем, народжуються морально і зовні некрасиві люди.

За інтернет на землі відповідає Уран. Раніше, коли Уран стояв надто далеко від Землі, інтернету не було. Тільки він наблизився до земної вісі, з'явився на землі інтернет. Зараз він наближається все ближче.

На нас впливають тільки найшвидші планети – Місяць і Меркурій, за рахунок того, що дуже швидко рухаються. Розташування всіх інших планет впливає тільки під час народження. Планети - як діаманти: вони не сяють, а відбивають світло Сонця

На нас впливають тільки найшвидші планети – Місяць і Меркурій, за рахунок того, що дуже швидко рухаються. Розташування всіх інших планет впливає тільки під час народження. Планети - як діаманти: вони не сяють, а відбивають світло Сонця. Вони просто як карта, по якій астролог бачить, що на ту чи іншу людину чекає в майбутньому.

Оскільки Місяць дуже впливає на людей, існує місячний календар. Меркуріанського календаря немає, тому що Меркурій практично нічого не робить, крім своєї ретроградності. Основний його вплив – коли він входить в ретроградність. Тобто розвертається "дупою" до Землі й іде назад. Це задкування завжди небезпечне.

Є ще дуже небезпечний період, коли можлива висока аварійність чи небезпека поранитися. Для того щоб розвернутися, Меркурію потрібно зробити петлю: планета іде прямо, потім зупиняється, провертається в петлю і йде назад. Точно так само Меркурій робить для того, щоб повернутися і йти знову вперед. З самою ретроградністю можна справитися: не підписуємо ділових угод, стримуємо агресивні емоції – так можемо себе убезпечити від невдач. Але коли Меркурій входить в ретроградну петлю, ми нічого зробити не можемо: висока турбулентність, рейси літаків затримуються, відбуваються аварії на дорогах. У цей час краще утримуватися від польотів і поїздок. Краще взагалі сидіти вдома чи їздити на метро. Сидимо, лежимо і їмо.

У жовтні-листопаді цього року ретроградний Меркурій був у Скорпіоні. Скорпіон – знак особистих стосунків. Якщо на нього впливає щось негативне, тоді стосунки під загрозою. Краще промовчати, ніж сваритися з близькими.

Місяць впливає на настрій, сексуальну активність і самопочуття. Особливо це стосується жінок. На повню у них часто болить голова і згущується кров. Це дає слабкість, в'ялість, синці під очима і зелений колір обличчя, піднуджує, пропадає апетит. Людина хоче більше полежати, бо паморочиться голова. Чоловіки теж це відчувають, але не так сильно, бо у жінок не настільки стабільний гормональний фон. Коли Місяць іде на спад, у чоловіків може бути подавлений настрій: "У мене нічого не виходить, я ні на що не здатний".

На спадаючий Місяць будьте особливо уважні до атмосфери в домі: уникайте сварок з чоловіком. Адже в цей час чоловік буває особливо дратівливим. Просто поїжте, відпочиньте і лягайте спати. Сварки відкладіть на прибуваючий Місяць.

Чи по-різному сприймають вплив планет жінки і чоловіки?

Забудьте про те, що чоловік з Марсу, а жінка – з Венери. Давайте ставитися одне до одного просто як людина до людини. Людське ставлення незалежно від гендеру – запорука успішних стосунків.

Раніше вінчалися відразу, а зараз – хіба після 5-10 років спільного життя. Вінчання зміцнювало шлюб. Люди починали жити одне для одного. А зараз всі незалежні і більш егоїстичні. Психологи радять сепаруватися, шукати особисту зону комфорту. Для родинного життя це не дає нічого хорошого.

Автор: Сергій Старостенко
 

Як планети показують людині другу половинку і стосунки?

У стосунків складні закони. Буває кармічна зустріч. Буває людина-доля. А бувають всі інші чоловіки чи жінки, з якими зручно бути якийсь час разом.

При кармічній зустрічі люди відразу відчувають одне до одного шалену пристрасть, сильний порив. Від цих зустрічей зазвичай народжуються діти. Але самі батьки не лишаються разом

При кармічній зустрічі люди відразу відчувають одне до одного шалену пристрасть, сильний порив. Від цих зустрічей зазвичай народжуються діти. Але самі батьки не лишаються разом. Вони любили одне одного більше за все на світі, ледь не одне яблуко на двох їли, але жити разом не можуть. Потрібно боятися таких стосунків. Хоча часто вони потрібні саме для того, щоб народилася нова людина з особливим призначенням.

Людина-доля уже призначена для спільного життя. Ми маємо приходити з нею спільний шлях і разом кращати. З цією людиною можна вінчатися. Можливо, такого пристрасного сексу, як з людиною карми, тут не буде. Але ця людина завжди принесе додому гроші і підставить плече, ніколи не покине, любитиме дітей і вважатиме дружину найкращою.

Кармічні зустрічі раджу оминати, а долю – шукати. Якщо людина-доля з якихось причин не підходить, тоді шукаємо іншу. Тут як пощастить.

Не обов'язково людина-доля може подобатися. Дивилася карти людей і бачу: цей чоловік – реально її доля, вона може все життя з ним прожити. Але він алкаш. З таким зв'язуватися не хочеться. Тоді раджу жінці: трохи почекайте, побудьте 2-3 роки сама, зате дочекайтеся зустрічі з новою людиною-долею. Не поєднуйте долю з випадковими людьми.

А бувають ще просто звичайні люди, які трапляються випадково. Сподобався чоловік. У нього дорослі діти, у жінки теж. Чому б не дожити це життя спокійно разом. Спасибі що не дратує.

Коли я зустріла свого чоловіка, знала заздалегідь, яким він буде. Знала, що ми розпишемося і що в нас будуть прекрасні діти. Але не дивилася, коли саме. Гороскоп на себе роблю не завжди. Бо я боязка. Але все ж таки зазирнула, коли його зустріну. Мені потрібно було знати, де він ходить. Тому що його дуже довго в моєму житті не було. Щоразу, коли мені було особливо важко, я думала: "Боже, де ти? Мені нічого від тебе не потрібно. Просто щоб ти був поруч, обняв і сказав: "Маленька, все буде добре".

Коли я нарешті його зустріла, спитала: "Ти мене такою уявляв?". Він не зрозумів мене тоді. Пізніше я йому розповіла, як його чекала. Він пустив сльозу і сказав: "Я тепер завжди буду з тобою". Ми вже рік разом. Різко зійшлися, часто сварилися, притиралися. І потім вийшли на взаєморозуміння. Вже спрацювалися, стали налагодженим організмом.

Що саме в гороскопі вказує на чоловіка чи дружину?

Коли в натальній карті Паллада, Церера, Юнона чи Веста стає поруч з планетою чоловіка, можна замислились, що він – кармічна людина.

За особисте життя відповідає сьоме поле гороскопу. Якщо в цьому полі стоїть будь-яка планета, а поруч нею дуже близько стоїть інша – це стовідсоткова карма. По планеті можна побачити, яким саме буде цей чоловік. Якщо дорослий статусний чоловік – це буде Сатурн. Якщо молодий хлопець – це буде Меркурій. Якщо багатий і впливовий 30-40-річний чоловік, особливо військовий – це буде Марс.

Коли люди живуть у громадянському шлюбі, це у гороскопі ніяк не видно. Натомість вінчання і навіть штамп у паспорті відразу можна знайти в гороскопі. Ви можете все життя прожити з чоловіком у громадянському шлюбі – у гороскопі не буде відпечатку

Чоловіка-долю для жінки я теж бачу по 7 дому. Якщо там стоїть якась планета, а до неї підтягуються Місяць і Венера. По Місяцю можна побачити соціальний образ чоловіка, а по Венері – сексуальні уподобання. Коли соціальний образ із сексуальним поєднуються, тоді розумію, що це доля. Коли кілька планет скупчуються в сьомому полі гороскопу, переконана, що жінка зустріне свою долю.

Дивна річ: коли люди живуть у громадянському шлюбі, це у гороскопі ніяк не видно. Натомість вінчання і навіть штамп у паспорті відразу можна знайти в гороскопі. Ви можете все життя прожити з чоловіком у громадянському шлюбі – у гороскопі не буде відпечатку.

Автор: Сергій Старостенко
 

Коли народжуються найталановитіші люди?

Жодна дитина не прийшла в цей світ просто так. Кожна людина має свою місію. Саме конкретні жінка і чоловік повинні були поєднатися для народження кожної унікальної людини.

Найталановитіші люди народжуюся в листопаді – це Скорпіони і Стрільці. Тому що є вірогідність потрапити в парад планет. Люди народжені в цей час, найвірогідніше, будуть визначними вчителями, лікарями від Бога.

Дуже багато політиків – Терези. Це талановиті люди, які вирішують долі інших і вміють тримати баланс.

Чи сильно впливає на долю людини година народження?

Година і навіть хвилини народження сильно впливають на долю людини. Час народження показує відрізки життя. Приходить жінка на консультацію і каже, що народилася приблизно з 2 до 2.30. Але кожна хвилина – це градус. Якщо ви помилилися в хвилині народження, астролог може помилково дати вам прогноз не на наступний рік, а через кілька. Ось так вирішує долю одна хвилина. В пологових будинках час народження записують приблизно. Щоб встановити точний час, потрібно робити математичний розрахунок. Визначаю, коли людина закінчила школу, коли мала важливі переїзди та інші події в житті. Так звужую. Коли стрілки подій і хвилин народження сходяться, я розумію, що впіймала конкретний гороскоп конкретної долі.

Через 20 хвилин після вас у тому самому пологовому народився ще хтось. Однакової долі ці немовлята не матимуть. Навіть близнюки, які народжуються з різницею від 5 до 25 хвилин, мають зовсім різні долі.

Година і навіть хвилини народження сильно впливають на долю людини. Час народження показує відрізки життя

Душа заходить в людину саме в момент народження, з першим її подихом. Я знайшла цьому докази. Ми не можемо будувати гороскоп, поки дитина ще в утробі. Не складається, виходить якась нісенітниця. Гороскоп можна скласти лише по даті народження. Намагалася скласти гороскоп майбутньої дитини по датах народження батьків. Нічого не виходило: долі немає, а значить, немає ще і людини.

Діти, яких простимулювали і змусили народитися в конкретний час, наприклад, перед першим травня, щоб уже на травневі свята всі акушерки могли піти на вихідні, матимуть подібні долі. Тому так багато людей в радянський час проживали схожі сірі долі.

Стимулювати можна лише тоді, якщо родовий процес почався, і якщо дитині потрібно допомогти вийти.

Кількість дітей можна легко вирахувати в гороскопі батьків. Треба подивитися, в якій позиції стоїть Марс, Місяць і Меркурій. Якщо є якась взаємодії цих планет разом, значить, дитина буде. Гороскоп може показати, в якому році народиться дитина, її стать і навіть знак зодіаку. Коли бачу, що в людині в гороскопі дитини не буде, відразу прошу усиновлювати. Але якщо я бачу хоча б два відсотки зі ста, що жінка народить, роздивлюся всі можливості: складаю календар, коли краще зачати, сканую по планетах весь організм жінки, щоб зрозуміти, що робити, щоб зачаття відбулося.

Автор: Сергій Старостенко
 

З якими питаннями звертаються до вас клієнти?

Звернулося подружжя: "Ми назбирали певну суму. Вагаємося – купити квартиру чи зробити еко і народити дитину". Я побачила по гороскопу, що в них дитина народиться і без еко. Тому порадила їм купити квартиру. Так і зробили, а за якийсь час народили дівчинку.

Жінка жила собі щасливо: прекрасні діти, міцний шлюб. Все було добре. Тут її хтось за ногу смикнув звернутися до мене. Я побачила по гороскопу, що чоловік їй зраджує. Вона сприйняла цю інформацію з обуренням: "Не може такого бути! Ти шарлатанка!". Кинула трубку, ми посварилися. Через тиждень подзвонила: "Рената, вибачте. Я почала перевіряти. Перелопатила всі його смски. Знайшла листування з коханкою". Жінка в результаті того чоловіка кинула і відсудила дітей. Потім зустріла іншого, вийшла за нього заміж і народила ще одного хлопчика. А колишній лишився нещасним: коханка не пережила всіх тих судів і від нього пішла.

Звертаються політики. Можу попередити: тут вас обмануть, станеться те і те, а тут краще проявити активність. І потім свої передбачення бачу в новинах.

Як можна покращити долю?

Покращити нелегку долю можна переїхавши в інше місце, подалі від того, де людина народилася. Коли переїжджаємо в іншу країну, повністю змінюються наші координати. Зодіакальна карта виглядає як коло, розділене на сітку домів за знаками зодіаку. Якщо трохи прокрутити, змістити цю карту, зміниться і доля. Наприклад, ми трошки посунули розташування, і Меркурій став уже в Близнюках. Це добре для здоров'я. Не те щоб людина з астмою могла відразу зцілитися. Але вона отримує кращий клімат, кращого лікаря, і стає почуватися краще. Починає працювати психосоматика.

Покращити долю можна переїхавши в інше місце, подалі від того, де людина народилася. Коли переїжджаємо в іншу країну, повністю змінюються наші координати. Починаєш радіти життю, і болячки кудись зникають. Часто ми за звичкою живемо не своїм життям, не у своєму духовно місті чи країні, бо боїмося переїхати

Від того, радію я життю чи ні, напряму залежить моє здоров'я. Одна річ, коли ти виходиш з дому, і бабусі на лавочках сичать тобі вслід "проститутка!", а зовсім інша, коли ти виходиш в затишні вулички з кав'яреньками і запахом круасанів. Починаєш радіти життю, і болячки кудись зникають. Часто ми за звичкою живемо не своїм життям, не у своєму духовно місті чи країні, бо боїмося переїхати. А переїхали – і змінили долю.

Яким відчуваєте для себе Київ?

Київ для мене - дуже серйозне місце. Я не можу відмовитися від Подолу й Андріївського узвозу. Не можу уявити іншого настільки ж сильного місця в Києві. Якщо ви хочете вилікувати душу, не їдьте ні в які ліси, їдьте на Поділ. Там з усіх сторін церкви, там творилася революція. Звідти будувалося все місто. Я ні на що ніколи в житті не проміняю цю частину Києва. Відчуваю щастя саме тут.

Автор: Сергій Старостенко
  Рената Раєвська з дитинства пише ікони. «Мій прадідусь по маминій лінії був іконописцем. Його ікони знаходяться в багатьох церквах. Я продовжую його справу. Моя бабуся, його дочка, вчилася у нього і передала мені ці знання. Пишу їх поки що для себе або на подарунок. В майбутньому хотіла б їх дарувати храмам, щоб люди молилися перед ними».
Рената Раєвська з дитинства пише ікони. «Мій прадідусь по маминій лінії був іконописцем. Його ікони знаходяться в багатьох церквах. Я продовжую його справу. Моя бабуся, його дочка, вчилася у нього і передала мені ці знання. Пишу їх поки що для себе або на подарунок. В майбутньому хотіла б їх дарувати храмам, щоб люди молилися перед ними».

Моя мама українка, а батько – індус. Зараз він живе в Ісламабаді. Батьки зустрілися в Києві, коли батько приїздив сюди на навчання – закінчував Київський будівельний інститут. Коли мама йшла по вулиці, у них спалахнула любов з першого погляду, і в результаті народилася я.

В Індію їхати не хочу. Там у мене не буде можливості допомагати людям. Мене там сприйматимуть як людину фактично з царської сім'ї, бо ми з касти брахманів, і не дозволять консультувати людей. Там країна третього світу. Люди живуть на вулицях, потребують звичайної чистої води. І я не зможу їм допомогти. Коли я сказала татові: "Хочу приїхати до тебе, щоб займатися волонтерством", він відповів: "Тобі не можна виходити до простих людей. Це буде тут заборонено".

Чи є в людини місія?

У 70 відсотків людей місія – просто народити дитину, щоб планета була населена. І лише в небагатьох місія особлива – наприклад, стати видатним лікарем, рятувати життя. Якщо людина не виконала свого призначення, щось обов'язково станеться з нею – чи то нещасний випадок, чи ще щось. Якщо ти прийшла сюди народити дитину, ти повинна народити. Якщо ж місія – писати вірші чи картини – ти маєш це робити. Скільки є випадків, коли помирають хороші молоді люди. Це може бути й тому, що вони відмовилися виконувати свою місію.

Астролог може побачити абсолютно всі майбутні життєві події. Буває, бачу, що довго жінка не проживе, і потрібно щось негайно робити. Кажу: терміново народжуйте. Тут уже байдуже, є гроші й житло, чи нема. Тому що розумію – через рік людина помре. А якщо народить – буде жити далі, тому що почне виконувати своє призначення. Бог дасть їй сили і здоров'я виростити дитину. Вона поставить свою дитину на ноги, і скоріш за все, її життя потім закінчиться. Якщо вона не знайде собі нову місію, заради якої повинна жити: допомагати бездомним тваринам, чи віддавати свою пенсію знедоленим діткам. Бог не забере її, якщо вона потрібна іншим людям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вивчалась медиками - коли люди почали вірити в астрологію

Чи існує енергія грошей?

Енергії грошей як такої не існує. Існує поняття "знаходитися на своєму місці". Не потрібно тільки лінуватися і боятися.

Енергії грошей як не існує. Існує поняття "знаходитися на своєму місці". Не потрібно тільки лінуватися і боятися

Якщо ти займаєшся своєю працею, ти в будь-якому разі отримуватимеш гроші. Не важливо, продаєш ти апельсини чи сидиш у владному кабінеті. Якщо призначення людини продавати апельсини, вона зуміє розвинути свій бізнес так, щоб стати хорошим постачальником апельсинів.

Часто зароблянню грошей перешкоджає незнання свого майбутнього – де яка пропозиція: десь порожня, хоча дуже приваблива, а десь вигідна, хоч на перший погляд непомітна. Астрологія допомагає зрозуміти об'єктивну реальність. З нею легше.

Чи міг би стати астрологом при бажанні кожен?

Астрологом може стати не кожен. Непосидюча людина - навряд чи стане. Так само, як і людина без емпатії. Астролог має бути хорошим математиком і любити дисципліну. Важливо розуміти езотерику: крім сухого розрахунку, має бути й інтуїтивне розуміння ситуації. Також потрібен аналітичний склад розуму, щоб простежити зв'язки.

У середньовіччі церква контролювала усі сфери людського життя. При цьому не забороняла складання гороскопів та астрологію.

Тоді астрологія була нерозривно пов'язана з медициною та викладалась на медичних факультетах середньовічних університетів. Студент, який хотів отримати ступінь доктора медицини, мусив обов'язково скласти іспит з цієї дисципліни. Астрологією займались високоосвічені люди і складання гороскопів не суперечило релігії, пише Центр середньовічних та ранньомодерних студій.

За допомогою астрологічних знань складали гороскопи. Це могли бути "прогностики" для конкретної людини, міста. Могли бути гороскопи на цілий рік та навіть для певного регіону. Астрологи були переконані, що рухи небесних світил впливають на все - від погоди та врожаю до здоров'я самої людини - вірили, що мікрокосмос людини відповідає великому космосу планет і зірок.

Зараз ви читаєте новину «Жодна людина не прийшла у світ просто так, кожна має місію - астролог Рената Раєвська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі