пʼятниця, 19 квітня 2024 11:57

Найкращі місяці для весілля: коли ставати під вінець, щоб жити щасливо та в достатку

Найкращі місяці для весілля: коли ставати під вінець, щоб жити щасливо та в достатку
Визначено найкращі місяці для весілля Фото: pinterest

З давніх-давен українці вірили, що на щасливе життя у шлюбі впливає місяць, в якому влаштовують весілля.

Цих традицій намагаються притримуватися і досі, щоб життя молодої пари склалося якнайкраще.

Коли найкраще йти під вінець, розповість Gazeta.ua.

Коли найкраще одружуватися

Найкращим місяцем для одруження вважається червень. Молодята часто обирають цей час ще й через хорошу теплу погоду. Кажуть, що на чоловіка та дружину чекає солодкий шлюб, адже тоді бджоли починають збирати мед. Стосунки будуть міцними, тому їх ніщо не зможе розірвати.

Місяці хороші для весілля

Лютий - хороший місяць закоханих, тому є доволі вдалим. Вважається, що одруження в лютому - до гармонійного та дружнього подружнього життя.

Серпень - одруження в цьому місяці обіцяє міцний шлюб, гармонію та взаєморозуміння між чоловіком та дружиною.

Вересень - хороший місяць для весілля. Обіцяє щасливий та спокійний шлюб. Цілком можливе стабільне, розмірене та тихе життя, без особливих зльотів, зате і без значних падінь.

Листопад та грудень - найбільш сприятливий місяць для фінансового благополуччя та безбідного життя. Вважається, що в домі пари, одруженої у листопаді, завжди панує згода та достаток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покрова Пресвятої Богородиці: що категорично не можна робити цього дня, а що – варто

Не дуже вдалі місяці для весілля

Травень - породив найвідоміші весільні забобони: "одружитися у маї (російською) травні - все життя промаятися". Але ця прикмета може бути пов'язана з тим, що травень - місяць польових робіт у наших предків. І в цей час - не до весільних клопотів.

Жовтень - несприятливий час. Вважається, що життя буде важким і неспокійним, обіцяє труднощі та постійний клопіт.

Коли не варто справляти весілля

Краще не одружуватися у період посту. У 2024 році зараз триває Великий піст до 5 травня. Також з 1 до 14 серпня проходить Успенський піст, а з 15 листопада до 24 грудня - Різдвяний піст. Річ у тім, що тоді заборонено гучно святкувати і влаштовувати весілля не прийнято.

Січень - вважається найнесприятливішим місяцем для весілля. Здавна вірили, що взяти шлюб в січні - до раннього вдівства.

Березень - до розлуки з рідними. Вважалося, що наречені чи їхні діти, народжені після березневого шлюбу, житимуть на чужині.

Квітень - до мінливого, як квітнева погода, сімейного життя. Обіцяє нареченим часті конфлікти, сварки, що чергуються з бурхливими примиреннями.

2024 року українці святкують Трійцю за новою датою. Його відзначення прив'язане до святкування Великодня, яке припадає на 5 травня. А тому Трійцю святкуємо 23 червня, на 50-й день після святкування Світлого Христового Воскресіння. У народі це одне з найголовніших свят називають П'ятидесятницею, Зеленою неділею, Зеленими святами.

Сватання цього дня - на вдалий шлюб: у родини будуть гарні діти, в оселі - гармонія, а в серцях - любов одне до одного. Натомість, на Трійцю забороняється грати весілля, адже нічого хорошого не вийде, сім'я швидко розпадеться і буде нещасливою.

Зараз ви читаєте новину «Найкращі місяці для весілля: коли ставати під вінець, щоб жити щасливо та в достатку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі