субота, 30 березня 2024 22:16

Найдовше прізвище в Україні. Спробуйте прочитати без помилок з першого разу

Найдовше прізвище в Україні. Спробуйте прочитати без помилок з першого разу
Найдовше прізвище в Україні Фото: скріншот

У Тернополі проживає чоловік, який має прізвище, що містить 50 символів. Воно вважається найдовшим в Україні.

Прізвище та ім'я чоловіка має такий вигляд: Бронівогневладислав-Едуардолеонардоконстантинослав Володимиренклименжільєнко-Громинревинградинтеменко. Як говорить сам чоловік, він хотів, щоб його дані містили 70 символів, але у реєстрі зазначено лише 50, пише Т1.

"Змінюючи свої дані, хотів показати, як користується своїм правом свободи вибору. Підтекст у тому, що я ніби Володимир, тобто я хочу бути у мирі з усім. А друга частина означає, що я до всього серйозно ставлюся, а грім, град, означають, що намагаюся дати опір усьому", — каже чоловік.

Чоловік змінює свої паспортні дані від 2010 року, вперше це зробив, коли йому виповнилося 24 роки. Тому це вже четверта зміна його особистих даних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Доброго дня!" чи "Добрий день" ‒ філологиня пояснила, як правильно і чому вислів хочуть розтоптати

Таке незвичайне прізвище чоловік створював не сам, йому в цьому допоміг сайт "Вікіпедія". Він багато експериментував з будовою слів: суфіксами та основними частинами прізвища.

Друзі називають свого товариша скороченим іменем "Бронік" або "Бронівогневладислав". Чоловік по-батькові – Михайлович. Змінювати цього поки не збирається.

З кожним днем українською мовою цікавляться дедалі більше людей. Про неї дізнаються чимало фактів, про які не знали раніше.

Найдовше слово в українській мові налічує 38 літер. Йдеться про назву хімічної речовини "а-фторсульфо-нилоксиалканперфторкарбонова кислота". Цю довжелезну конструкцію дослідники знайшли в журналі "Хімічна промисловість України".

Зараз ви читаєте новину «Найдовше прізвище в Україні. Спробуйте прочитати без помилок з першого разу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі