вівторок, 23 квітня 2024 08:33

Спецтема: Війна Росії проти України

У Пентагоні зробили важливу заяву про транш допомоги Україні

У Пентагоні зробили важливу заяву про транш допомоги Україні
Пентагон зробив важливу заяву про допомогу Україні. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки постійно підтримують безперервний зв'язок з українською стороною, щоб забезпечити нагальні потреби ЗСУ.

А також спілкуються із країнами коаліції допомоги Києву, аби надати Україні найнеобхідініші системи озброєнь, заявив під час брифінгу у понеділок речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер.

"Ми підтримуємо постійний зв'язок з Україною, нашими союзниками та партнерами щодо того, якими є ці потреби на полі бою", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ можуть зупинити наступ росіян на фронті - в ISW назвали умову

Представник оборонного відомства США у відповідь на запитання про те, чи планують США надати Україні новий пакет допомоги цього тижня, підкреслив, що насамперед президент має підписати закон із додатковим фінансуванням потреб національної безпеки. Перед цим його має ще ухвалити Сенат.

"Ми налаштовані та готові підтримати Україну додатковою допомогою у сфері безпеки. Ми дуже хочемо, щоб цей закон був затверджений", - зазначив речник Пентагону.

Палата представників США 20 квітня проголосувала за законопроект щодо допомоги Україні.

Далі законопроєкт до 23 квітня має підтримати Сенат та до 24 квітня схвалити президент Джо Байден.

Документ підтримали 310 конгресменів. Проти - 112.

Документом передбачено виділення понад $60 млрд. Третина пакета - на поповнення арсеналів США, а пряма фінансова допомога - як кредит.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні зробили важливу заяву про транш допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі