вівторок, 16 квітня 2024 15:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін хоче знищити Україну, а Захід переживає, що там у Росії - Зеленський

Путін хоче знищити Україну, а Захід переживає, що там у Росії - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з американськими журналістами. Фото: PBS NewsHour

Володимир Путін хоче знищити Україну.

Натомість Захід боїться, що Російська Федерація розпадеться на багато держав. Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американський телепрограмі PBS NewsHour.

"Тобто, їм що не страшно, що ми тут щоденно вмираємо? Зате їм дуже страшно, що буде якась небезпека, якась міграційна криза", - сказав Зеленський.

"Чи не буде дуже сильний Китай усі думають? Якщо в Росії буде паніка і революція, Китай захопить частину Росії тощо. Тобто, усі бояться, що Китай буде сильним. Що, не дай боже, Путіна не буде і буде багато держав. Що станеться із ядерною зброєю, яка на території Росії? Наче зараз Захід контролює ядерну зброю", - заявив президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретар РНБО - Заходу: допомога Україні - це не благодійність

"Ми запропонували світу формулу миру. На сьогодні є перший крок. Перший крок вже з конкретикою. У середині червня буде саміт миру у Швейцарії. Там буде підготовлено і напрацьовано план щодо закінчення війни. І цей саміт буде без Росії, щоби вона не блокувала цей план", - сказав Зеленський.

"На сьогодні, ніяких перемовин Росія не хоче. Тому, ініціатива повинна йти з боку України як країни, яка хоче закінчення війни справедливим миром", - заявив президент.

Говорячи про Путіна, Зеленський сказав: "Для нього перемога - це знищити Україну. Ви хочете, щоби ми говорили з людиною, яка хоче тебе вбити? Просто вбити. Він каже: або ви частина Росії, або ми усіх вас знищимо".

Якщо у Сполучених Штатах Америки ухвалять законопроєкт про фінансову допомогу, яка не включатиме кошти для України, це буде ганьбою для світу й демократії, сказав Зеленський.

Минулого місяця Зеленський говорив телефоном зі спікером Палати представників Майклом Джонсоном. Швидке ухвалення Конгресом допомоги для України критично важливе, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче знищити Україну, а Захід переживає, що там у Росії - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі