пʼятниця, 19 квітня 2024 22:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Країни Заходу готові відправити війська в Україну - Орбан

Країни Заходу готові відправити війська в Україну - Орбан
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європа готова відправити війська в Україну. Фото: УНІАН

Західні країни перебувають "за крок від відправки своїх військових в Україну".

Європейські лідери вже втягнулися у війну з РФ, вони бачать і ведуть війну як свою власну, розповів прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, пише УНІАН.

"Сьогодні в Брюсселі існує провоєнна більшість. У Європі панує війна, а в політиці домінує логіка війни. Я бачу підготовку до війни з боку всіх і з усіх боків. Генеральний секретар НАТО хоче створити українську місію НАТО", - зазначив Орбан на зустрічі з членами партії "Фідес".

Захід надає Україні зброю та кошти, проте ситуація не стає кращою, зазначив він.

"Це вир війни, який може затягнути Європу в безодню. Брюссель грає з вогнем, те, що він робить, - спокуса", - наголосив Орбан.

Він не прагне того, аби Угорщина "знову стала іграшкою великих держав", тому виступає за мир та не почне воювати у російсько-українській війні на будь-якому боці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Будапешті на протест проти Орбана вийшли десятки тисяч людей

Орбан підкреслив, що Угорщина повинна захищати мир та безпеку свого народу та ще раз заперечив можливість війни.

"Ми повинні боротися, ми повинні захищати мир і безпеку угорського народу, ми повинні захищати наші економічні досягнення, ми повинні захищати наші сім'ї і особливо наших дітей, щоб Брюссель зрозумів: ні міграції, ні гендеру, ні війні!" - сказав угорський прем'єр.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто додав, що "значна частина європейських політичних лідерів страждає від військового психозу".

"Європа не перебуває у стані війни. На Європу не нападають... Подумайте про наслідки санкцій, про війну з цінами на енергоносії. Подумайте про наслідки допуску українського зерна. І питання: чому через два роки, маючи стільки доказів, вони не визнають своїх помилок?" - зазначив угорський міністр.

Орбана називають "другом російського диктатора Володимира Путіна" у Європі. Він вже неодноразово висловлювався проти допомоги Україні і пропонував заключити мир з РФ.

Нещодавно він закликав допомогти йому "окупувати Брюссель" на виборах до Європарламенту, що пройдуть влітку цього року.

Орбан порівняв ЄС з імперськими окупантами та назвав західний світ джерелом безкультур'я і руйнування.

Прем'єр Угорщини вкотре розкритикував імміграцію та права ЛГБТК+, а також апелював до національної гордості та суверенітету.

Зараз ви читаєте новину «Країни Заходу готові відправити війська в Україну - Орбан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі