субота, 26 жовтня 2019 21:48

Департамент у "справах Майдану" має працювати під генпрокурором — екс-нардеп

Департамент у "справах Майдану" має працювати під генпрокурором — екс-нардеп
"Головне – не наробити помилок, які знову створять відчуття, що нічого не змінилося, що все по-старому й так далі". ФОТО: Facebook-сторінка Ігоря Луценка

Новий департамент Генпрокуратури, який здійснюватиме процесуальне керівництво у розслідуваннях "справ Майдану", має працювати безпосередньо в підпорядкуванні генпрокурора Руслана Рябошапки.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив екс-нардеп, громадський діяч Ігор Луценко.

"Він мусить напряму підпорядковуватися генеральному прокурору, оскільки це надзвичайно велика важлива справа. Він має безпосередньо керувати цією структурною одиницею".

"Зараз, я так розумію, це все покладуть на Чумака (головний військовий прокурор — Gazeta.ua). Ну добре, на Чумака, але не нижче. Мусить працювати такий виключний режим для цього департаменту. Щоб справді не було стороннього тиску через всі ці наші корупційні механізми прокуратури.

Плюс, хто не увійшов туди (до нового департаменту — Gazeta.ua) з прокурорів, але має досвід у розслідуванні майданівських справ, має нормальну репутацію — цих людей треба в особливому порядку обрати в ДБР, щоб вони далі займалися розслідуваннями. Щоб цей колектив продовжував далі працювати, нехай там будуть рамки ДБР – ГПУ. Я думаю, що вони ще покажуть результат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Справи Майдану": для чого в новому департаменті лишатих старих прокурорів

"Я б не мислив персоналіями у випадку з розслідуваннями Майдану, тут питання до інституцій. Інституція, яка займалася розслідуванням "справ Майдану", — це управління спеціальних розслідувань. Фактично нинішнє процесуальне законодавство передбачає ліквідацію цього управління як колективу людей, які більш-менш один одному там довіряли та приблизно знали, хто "стучит", а хто "не стучит", хто на кого працює, там уже це було відомо".

Призначення Рябошапки генпрокурором як людини з вищою освітою, на відміну від його попередника, Луценко вважає позитивом для ГПУ.

"Це вже певна реорганізація. Головне – не наробити помилок, які знову створять відчуття, що нічого не змінилося, що все по-старому й так далі".

21 жовтня у Генеральній прокуратурі створили Департамент процесуального керівництва над розслідуванням злочинів, скоєних під час Революції Гідності 2013 - 2014 років. До складу увійдуть 3 відділи.

Зараз ви читаєте новину «Департамент у "справах Майдану" має працювати під генпрокурором — екс-нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі