середа, 12 лютого 2020 17:34

Авакова зараз не звільнять. Експерт назвав причини

Авакова зараз не звільнять. Експерт назвав причини
Аваков, як і Богдан, провідник Зеленського у політиц

Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова найближчим часом не звільнять.

Про це Gazeta.ua сказав політичний оглядач Леонід Швець.

"На відставку Авакова очікують довго. Він найстарший міністр в Україні. Але чи відбудеться ця відставка найближчим часом? Не думаю.

Звільнення Богдана — суттєвий крок президента Зеленського. Треба, щоб воно трошечки якось "загоїлось", а потім вже можна братися власне за інших важковаговиків.

Тому що Аваков, у певному сенсі, виконував і виконує те ж завдання, що і Богдан. Він - провідник Зеленського у політиці і за її лаштунками.

Чи готовий Зеленський позбутися ще одного так швидко? Не впевнений. Тому що, якщо на місце Богдана людина знайшлася, то на місце Авакова поки що немає", - говорить Швець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що Зеленський робитиме з Кабміном

Майбутнє розділення об'єднаних міністерств і призначення нових урядовців, про що писали ЗМІ, експерт вважає несуттєвими змінами.

"Інша справа — поява віцепрем'єра з інвестицій, як казав Гончарук. Ось це цікаво.

Бо зараз зрозуміло - 2020 року влада має показати економічний результат. Для цього треба дуже посилювати економічний блок. Милованов не демонструє тих якостей, які потрібні, щоб за 5 років наш ВВП сягнув 40%, як казав прем'єр. Милованов — все ж таки не та людина, він академічний", - каже Швець.

Арсен Аваков шостий рік працює міністром внутрішніх справ. Обійняв посаду у лютому 2014 року. Пропрацював у двох урядах Арсенія Яценюка та Володимира Гройсмана.

Верховна Рада затвердила уряд прем'єр-міністра Олексія Гончарука торік у серпні. Зокрема Авакова - керівником МВС.

Зараз ви читаєте новину «Авакова зараз не звільнять. Експерт назвав причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі