пʼятниця, 21 грудня 2012 07:30

Листівки прикрашають бісером і засушеними квітами

23-річна Олена Маханець зі Львова чотири роки робить сувеніри — хенд-мейд. Веде спеціалізовані курси.

— У наш час, коли все можна купити, ручна робота ціниться неабияк, — розповідає. — За невеликі гроші та короткий час можна зробити оригінальні подарунки. Візьміть шматок фетру. Виріжте будь-яку аплікацію — квіти, рибки, сонечко. Наклейте на фетр або нашийте бісер чи паєтки. Із задньої сторони пришийте защібку. От і готова брошка. Її можна причепити на пальто або шарф. Ще один популярний подарунок — саморобна листівка. Такий напрямок називається скраб-букінг. Для листівки беруть кольоровий папір. Згортають удвоє. Її можна розмальовувати, клеїти стрічки, сердечка, засушені квіти, викладати малюнки бісером.

Які подарунки чоловіки можуть зробити своїми руками?

— Якщо є задатки скульптора, можна спробувати полімерну глину. Матеріал доступний, яскравий і міцний. Одна пластинка певного кольору коштує від 15 гривень. Виготовлення яскравих червоних сережок-маків забере небагато часу. Термообробку роблять у мікрохвильовці за 5 хвилин. Застібки до сережок — швензи — продають у магазинах фурнітури. Прості коштують 1-2 гривні. Срібні — від 5. Потрібно попередньо дізнатися, чи немає у дівчини алергії на них.

Можна зробити сережки в стилі стім-панк. Вони зараз користуються великою популярністю. Потрібні два механічні неробочі годинники. Їх розбивають, циферблати прикріплюють до швенз. Паяти не потрібно, достатньо склеїти ювелірною смолою. Із внутрішнього механізму можна зробити кулон. Браслетів дарувати жінкам не варто, вони не модні. А от масивні персні — в самий раз. Купіть фурнітуру та спеціальні скляні різнокольорові лінзи. Вони накладаються одна на іншу. Всередину можна помістити засушені маленькі квіти, листочки. Виглядає дуже круто.

А що порадите жінкам?

— Дівчата для своїх хлопців роблять запонки. Це стильно й елегантно. Популярні запонки з клавіатури. У магазині купують фурнітуру і до неї ювелірною смолою кріпляться дві клавіші. Так звані фєнічки з ниток і бісеру віджили своє. Краще робити браслет з елементами макраме. Його можна сплести за 3 години.

Зараз ви читаєте новину «Листівки прикрашають бісером і засушеними квітами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі