вівторок, 19 березня 2024 10:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник шпигував за ЗСУ за допомогою дронів
5

СБУ затримала інформатора російської розвідки
Фото: СБУ
СБУ затримала інформатора російської розвідки
СБУ затримала інформатора російської розвідки
СБУ затримала інформатора російської розвідки
СБУ затримала інформатора російської розвідки

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного інформатора воєнної розвідки РФ, який діяв на Миколаївщині.

Зловмисник шпигував за ЗСУ на Миколаївщині за допомогою дронів, повідомила 19 березня пресслужба СБУ. Намагався виявити бойові позиції комплексів протиповітряної оборони ЗСУ.

"Щоб відслідкувати місця базування ППО, фігурант запускав безпілотні літальні апарати, які були обладнані камерами відеофіксації. Інформацію він месенджером передавав зв'язковому російської спецслужби. Ним виявився колишній співробітник розформованого спецпідрозділу міліції "Беркут", який наразі перебуває у Криму та співпрацює з окупантами. Рашисти хотіли використати отримані відомості для підготовки диверсій та ракетних ударів по регіону, зокрема для вогневого ураження українських комплексів ППО", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецидивістка вистежувала локації української ППО

Служба безпеки викрила російського інформатора на початку його розвідувальної активності. Це дозволило завчасно убезпечити місця дислокації підрозділів ЗСУ.

На фінальному етапі оперативних заходів зловмисника затримали у власному помешканні. Під час обшуку в його оселі вилучено дрони-розвідники, які він застосовував для збору розвідданих. Також у затриманого виявили речовини, що використовують для кустарного виробництва вибухівки.

Ворожий поплічник міг готувати підрив на об'єктах Сил оборони, які потрапляли на камери його безпілотників.

Зловмисником виявився колишній працівник місцевого оборонного заводу. У поле зору окупантів він потрапив за підтримку війни РФ проти України.

Зраднику повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

СБУ затримала сім'ю зрадників, які на замовлення ФСБ готували ракетні удари по Україні та хоронили останки загиблих під Києвом росіян. Вони зливали геолокації базування Сил оборони, зокрема військовослужбовців спеціальних операцій ЗСУ. Також зловмисники передавали до ФСБ координати промислових цехів, де виробляли українські безпілотники. За наведенням фігурантів загарбники планували здійснити прицільні ракетні удари по українських об'єктах

Зараз ви читаєте новину «Зрадник шпигував за ЗСУ за допомогою дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі