пʼятниця, 09 червня 2023 07:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Знищено 10 дронів та чотири ракети: у ЗСУ повідомили про наслідки нічної атаки

Знищено 10 дронів та чотири ракети: у ЗСУ повідомили про наслідки нічної атаки

Українські військові вночі 9 червня знищили 10 російських ударних дронів та чотири крилатих ракети.

Збито також чотири розвідувальних БпЛА противника. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

У ніч на 9 червня російські окупанти завдали удару по Україні іранськими ударними дронами Shahed-136/131 та крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-55 по військових об'єктах та об'єктах критичної інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої тривали на чотирьох напрямках: що відбувається на фронті

"Пуски "шахедів" здійснювались з південного напрямку, крилатих ракет – з району Каспійського моря, із чотирьох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс Протягом атаки запущено до 16 ударних БпЛА та шість крилатих ракет повітряного базування. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил в зонах відповідальності повітряних командувань "Схід", "Захід" та "Південь", у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони України, знищено чотири крилаті ракети Х-101/Х-55, 10 ударних дронів "Shahed-136/131", "Ланцет" та чотири БпЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10", "Supercam", – йдеться у повідомленні.

Окрім того, близько 20:00 8 червня противник завдав ударів з Чорного моря двома ракетами "Калібр" по одному з цивільних об'єктів на Черкащині.

Авіацією Повітряних сил ЗСУ завдано до 20 вогневих авіаударів по засобах ППО, логістиці, військовій техніці та позиціях окупаційних військ.

Протягом минулої доби противник завдав сімох ракетних ударів по Україні. Два з них ‒ по мирному місту Умань.

Окрім того, Росія 43 рази вдарила з авіації. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Знищено 10 дронів та чотири ракети: у ЗСУ повідомили про наслідки нічної атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі