вівторок, 09 квітня 2024 20:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни FPV-дронами зімітували удар по Запорізькій АЕС - ГУР

Росіяни FPV-дронами зімітували удар по Запорізькій АЕС - ГУР
Російські окупанти захопили ЗАЕС у березні 2022 року. Фото: gur.gov.ua

Російські окупаційні війська 9 квітня вчергове зімітували удар по Запорізькій атомній електростанції за допомогою дронів.

Україна не вчиняє жодних військових дій щодо станції. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, повідомила "АрміяInform".

"Ми зараз бачимо чергову хвилю провокацій РФ щодо української атомної станції. Не вперше, це все фіксувалося і раніше. Провокації з метою звинуватити Україну, хоча весь світ знає, що саме РФ є державою-агресором, яка незаконно захопила ядерний об'єкт", - сказав представник ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна ввійшла до Ради керуючих МАГАТЕ: що це означає

Є фото- і відеофіксація перебування на території АЕС російських окупаційних військ, їхньої важкої техніки, мінування території станції, регулярного запуску БПЛА, в тому числі ударних, сказав Юсов.

"Сьогодні РФ вирішила за допомогою FPV-дронів імітувати обстріли начебто з боку України. Позиція України зрозуміла, чітка і однозначна - по ядерних об'єктах жодних військовий дій чи провокацій ми не вчиняємо. А агресор має піти з атомної станції", - сказав представник ГУР.

7 квітня Міжнародне агентство з атомної енергії заявило, що на території ЗАЕС детонував дрон.

У березні 2022 року російські окупанти захопили місто Енергодар, де знаходиться Запорізька атомна електростанція. ЗАЕС - найбільша за розмірами у Європі й третя у світі.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни FPV-дронами зімітували удар по Запорізькій АЕС - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі