понеділок, 25 березня 2024 08:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Пошкодження критичні: у ГУР розкрили подробиці вибухової спецоперації в Криму

23 березня у тимчасово окупованому Криму відбулося успішне вогневе ураження об'єктів Чорноморського флоту держави-агресорки Росії.

Уражено великий десантний корабель росіян "Ямал". Подробиці щодо пошкоджень судна повідомила 25 березня пресслужба Головного управління розвідки МО України у Telegram.

"Був атакований 13-й судноремонтний завод ЧФ РФ у Севастополі, де, серед іншого, був пришвартований великий десантний корабель ворога "Ямал". За оцінками воєнної розвідки України, характер пошкоджень ВДК носить критичний характер: пробоїна у верхній палубі зумовила крен на правий борт", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ втратила 11 танків і понад 600 солдатів за добу

Окупанти безперервно відкачують воду із ураженого корабля, який брав участь в анексії Криму, а з 2017 по 2023 рік перебував на ремонті.

Автор: ГУР
 

"Інші деталі про втрати агресора внаслідок ракетної атаки Сил безпеки та оборони України проти військових об'єктів терористичної росії уточнюються", - додали в ГУР.

Сили оборони України успішно уразили великі десантні кораблі російських окупантів - "Ямал" та "Азов".

Також завдали удару по центру зв'язку та декількох об'єктах інфраструктури Чорноморського флоту окупантів у Севастополі.

Після знищення великих десантних кораблів (ВДК) Чорноморського флоту Російської Федерації "Азов" та "Ямал" у Чорному морі залишилося лише сім десантних кораблів РФ.

І це включно з тими ВДК, які були перегнані з Балтійського та Північного флотів напередодні вторгнення у лютому 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Пошкодження критичні: у ГУР розкрили подробиці вибухової спецоперації в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі