вівторок, 30 січня 2024 22:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти викорінюють українців з Мелітополя і завозять чужинців з Росії

Окупанти викорінюють українців з Мелітополя і завозять чужинців з Росії
Окупанти завозять Мелітополя росіян. Фото: Getty Images

Окупанти завезли до Мелітополя близько ста тисяч російських гастролерів, військових та гастарбайтерів.

Внаслідок цього населення тимчасово окупованого Мелітополя стало більшим, ніж було до повномасштабного вторгнення й окупації. Про це в ефірі телемарафону сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кубанські "казакі" у папахах грабують мешканців Запоріжжя - Федоров

"Окупанти викорінюють українців, тисячами завозять гастролерів з Росії та змінюють генофонд нації на тимчасово окупованих територіях. До 24.02.2022 у Мелітополі проживало 150 тисяч людей. Протягом пів року після окупації з міста на підконтрольну Україні територію та за кордон виїхало більш ніж половина корінних мешканців. Проте за майже два роки рашисти завезли до Мелітополя близько ста тисяч гастролерів, військових, гастарбайтерів та інших чужинців з РФ", - сказав мер.

Він додав, що мелітопольці не визнають окупантів і чекають на повернення України.

Раніше Федоров розповів, що на тимчасово окупованих територіях у Запорізькій області росіяни захоплюють квартири та будинки.

Окупанти, відбираючи житло, дають добу зібрати речі і виселитися.

На Херсонщині російські окупанти розграбували фермерські господарства і зернотоки, вивезли врожай, селітру й дизельне пальне.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти викорінюють українців з Мелітополя і завозять чужинців з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі