вівторок, 10 вересня 2019 16:25

На Полтавщині помер чоловік від укусу водяного щура

На Полтавщині помер чоловік від укусу водяного щура
На Полтавщині чоловіка вкусив водяний щур - помер від інфекції. Фото: vsegdaseason

10 вересня від лептоспірозу помер житель Чорнухинського району Полтавщини. Заразився після укусу водяного щура на річці Удай.

Захворювання діагностували в серпні, повідомили в обласному лабораторному центрі.

Недуга мала гострий перебіг. Чоловік спочатку займався самолікуванням. Госпіталізували його непритомним. Незважаючи на зусилля медиків, серце чоловіка зупинилося о 11:13 10 вересня.

Цього року на Полтавщині зафіксували три випадки лептоспірозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підбірка безневинних з вигляду тварин, які запросто можуть вбити людину

Лептоспіроз — гостра інфекційна хвороба з групи зоонозів, що перебігає з гарячкою, загальною інтоксикацією, ураженням нирок, печінки, серцево-судинної, нервової систем, геморагічним синдромом. Лептоспіри виділяються з сечею і потрапляють на продукти і в воду. У тіло людини бактерія може потрапити під час купання в зараженому водоймищі, при контакті з хворими тваринами або після вживання зараженої їжі.

В Україні за останні два тижні із діагнозом лептоспіроз госпіталізували чотирьох людей. Серед них — 79-річна жителька Стрийського району на Львівщині.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині помер чоловік від укусу водяного щура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають