понеділок, 16 вересня 2019 11:11

Тиждень гасили болото на Полтавщині - вигоріло 350 тис. кв. м - фото
8

У Новосанжарському районі рятувальники тиждень гасили пожежу
Фото: Надане Світланою Рибалко
Руки рятувальника, який гасив пожежу у Новосанжарському районі під Полтавою
У Новосанжарському районі рятувальники тиждень гасили пожежу
У Новосанжарському районі рятувальники тиждень гасили пожежу
У Новосанжарському районі рятувальники тиждень гасили пожежу

У Новосанжарському районі Полтавської області тиждень гасили пожежу на болоті між селами Пологий Низ і Руденківка. Вигоріло 350 тис. кв. м очерету.

Ускладнювало роботу вогнеборців те, що воду доводилося підвозити, розповіла Gazeta.ua речник ГУ ДСНС Полтавщини Світлана Рибалко.

"Стоять болота, очерет. Раніше тут на човнах чоловіки рибу ловили, проте через сильну засуху вода майже повністю пішла. Горіти почало ще 9 вересня. Тут сотня гектарів цього болота. На 35 гектарах була пожежа", - розповіла Рибалко.

Причини загорання невідомі. Через сильну засуху за таких температурних показників пожежа могла виникнути навіть від викинутої пляшки із водою, що спрацювала як лінза, зазначила речник ДСНС Полтавщини.

"Через те що не було опадів, болото осушилось. Ще не торфи, проте, якщо засуха стоятиме ще декілька місяців, може вода повністю піти і будуть торфи. Пожежники вогонь у перші дні локалізували, проте місцями спалахувало та жевріло і тліло кусками", - додала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік стріляв у рятувальників, які гасили його будинок

Про ліквідацію пожежі повідомили 15 вересня ввечері.

Загалом минулого тижня в Полтавській області зареєстрували 197 пожеж. Із них 21 - у Полтавському районі, 2 - Карлівському і 6 - у Новосанжарському.

Під час гасіння пожежі на відкритій території в селі Лукищина Полтавського району врятували їжака.

Зараз ви читаєте новину «Тиждень гасили болото на Полтавщині - вигоріло 350 тис. кв. м - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають