середа, 17 квітня 2024 17:53

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗМІ назвали кількість чоловіків призовного віку, які змогли виїхати з України від початку вторгнення РФ

ЗМІ назвали кількість чоловіків призовного віку, які змогли виїхати з України від початку вторгнення РФ
Більшість чоловіків виїхали за кордон незаконно. Фото: ілюстративне

"Сплеск патріотизму", який був на початку війни в Україні, випарувався.

Близько 650 000 чоловіків призовного віку змогли виїхати з України від початку повномасштабного вторгнення. Більшість із них зробили це незаконно, передає Politico.

Видання зазначає, що тепер українці масово ухиляються від призову.

"Два роки тому потяги, що прямували з України, перевозили майже виключно жінок, дітей і літніх людей, які шукали притулку. Тепер потяги на третину заповнені чоловіками, яким якимось чином вдалося отримати документи про виїзд", - йдеться у статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували закон про мобілізацію: основні норми

Крім того, наголошує видання, президент Володимир Зеленський і парламент "не наважуються призначати новий масовий призов".

На думку Politico, масштабна мобілізація не матиме підтримки серед населення. Видання пов'язує це з відсутністю належної допомоги від Заходу, що "допомагає Путіну вигравати війну".

"Захід не зміг запропонувати те, що необхідно, а це, своєю чергою, підриває бажання України робити те, що необхідно", - резюмує видання.

Президент Володимир Зеленський підписав урядовий законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку". Про це повідомив сайт Верховної Ради.

Закон про мобілізацію набуде чинності через місяць після підписання президентом.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ назвали кількість чоловіків призовного віку, які змогли виїхати з України від початку вторгнення РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі