четвер, 21 березня 2024 09:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія розпочала підготовку до війни з НАТО: аналітики ISW назвали ключові фактори

Росія розпочала підготовку до війни з НАТО: аналітики ISW назвали ключові фактори
Диктатор Володимир Путін активізує зусилля щодо переходу Росії до військової економіки з наміром мати можливість атакувати НАТО вже у 2026 чи 2027 році. Фото: РИА Новости

Росія розгорнула підготовку до війни з НАТО.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW). У своєму свіжому звіті експерти назвали ключові фактори, які на це вказують.

За словами президента Польщі Анджея Дуди, російський диктатор Володимир Путін активізує зусилля щодо переходу Росії до військової економіки з наміром мати можливість атакувати НАТО вже у 2026 чи 2027 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв пообіцяв військам Франції труни, а Макрону - гільйотину

Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив 9 лютого, що нові розвіддані вказують на те, що Росія може спробувати напасти на країну НАТО протягом трьох-п'яти років, що є прискореним графіком порівняно з оцінкою НАТО у 2023 році.

Терміни відновлення значної російської військової загрози значною мірою залежать від фінансових ресурсів, які Путін готовий спрямувати на військові зусилля.

"Спроби Путіна створити умови для стабілізації економіки та фінансів Росії, найімовірніше, є частиною фінансових та внутрішніх приготувань Росії до потенційного майбутнього великомасштабного конфлікту з НАТО, а не лише до затяжної війни в Україні", - йдеться у повідомленні.

РФ може швидко відновити свій військовий потенціал та напасти на країни НАТО вже у 2026 році.

Європа має бути готовою до такого розвитку подій та вже сьогодні нарощувати свій військовий потенціал. Країни НАТО мають збільшити поріг витрат на оборону з 2 до 3 відсотків ВВП, заявив президент Польщі Анджей Дуда.

Він також закликав США продовжувати підтримувати Україну.

Зараз ви читаєте новину «Росія розпочала підготовку до війни з НАТО: аналітики ISW назвали ключові фактори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі