четвер, 07 грудня 2023 19:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Рекрутинг до ЗСУ: Міноборони відзвітувало про перші результати

Міністерство оборони України отримало перші результати співпраці з приватними компаніями щодо залучення людей до Збройних сил.

Кажуть, інтерес до вакансій суттєво зріс. Про це повідомила пресслужба відомства.

Там зазначили, що з моменту підписання угоди між Міноборони та, зокрема, компанії Lobby X 10 листопада на майданчику розмістили вже понад 320 військових вакансій від різних підрозділів. Кількість людей, які відгукнулися на ці вакансії, сягнула 6,5 тисячі.

За весь період розміщення вакансій у війську на Lobby X (від липня 2022 року) їхня кількість становить 1 190, а кількість відгуків - 45 тисяч. Після підписання договору з Міноборони кількість відгуків на військові вакансії на Lobby X зросла втричі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація в Україні проходитиме по-новому: явка у військкомат протягом 48 годин і не тільки

У відомстві зазначили, що Lobby X дозволяє військовим командирам розміщувати конкретні вакансії до власних підрозділів і відбирати собі кандидатів, а громадянам - обрати бажану посаду й підрозділ у війську для несення служби.

"Таким чином можливо більше контролювати своє майбутнє в армії і потрапити на посаду, відповідно до власного фаху й досвіду в підпорядкування підрозділу, до котрого є довіра і прихильність", - наголосила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Щоб потрапити на службу за контрактом, необхідно обрати бажану посаду і підрозділ на онлайн-платформах, які співпрацюють з Міноборони та розміщують у себе конкретні вакансії військових підрозділів.

Автор: t.me/ministry_of_defense_ua
 

Наразі з відомством уже співпрацюють платформи Lobby X та Work.ua. Сьогодні, 7 грудня, також стало відомо, що Мініоборони підписало угоду про співпрацю з Robota.ua.

Міноборони запустило новий проект призову військовозобов'язаних громадян до лав Збройних сил України.

Відтепер українців можуть мобілізовувати рекрутерські компанії. Про це повідомив в TikTok адвокат Сергій Гула.

За його словами, керівництво Міноборони ініціювало співпрацю з рекрутинговими компаніями, що дає змогу мобілізувати громадян добровільно та в обхід ТЦК і СП.

Рекрутери вестимуть роботу безпосередньо з військовими частинами, а персональні дані в ТЦК не передаватимуть. У разі відмови від пропозиції не вручатимуть повістку і не буде примусової мобілізації за місцем проживання.

Зараз ви читаєте новину «Рекрутинг до ЗСУ: Міноборони відзвітувало про перші результати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі