середа, 20 березня 2024 21:52

Польські фермери розблокували один із пунктів пропуску для пасажирського транспорту

Польські фермери розблокували один із пунктів пропуску для пасажирського транспорту
Польські фермери розблокували один із пунктів пропуску для пасажирського транспорту. Фото: Getty Images

Польські фермери зняли блокаду для автобусів та легковиків і не перешкоджають їхньому проїзду через пункт пропуску "Медика" - "Шегині".

Водночас протестувальники продовжують обмежувати рух через кордон українських вантажівок. Про це у коментарі "Українській правді" повідомив речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На одному з пунктів пропуску заблокували рух автобусів

"О 20.10 ДПСУ отримала інформацію від польських колег про завершення блокування польськими фермерами руху автобусів та легкових авто на вʼїзд та виїзд з Республіки Польща. Оформлення цих транспортних засобів зараз здійснюється встановленим порядком", - повідомив він.

Демченко додав, що польські фермери продовжують обмежувати рух через кордон українських вантажівок.

На уточнююче запитання, чи є в Держприкордонслужби України інформація щодо того, чи планують польські фермери повторити акцію з блокування пасажирського транспорту, офіцер відповів заперечно.

Через блокування польськими фермерами кордону з Україною, у березні 2024 року Україна втратить 6,5 млрд грн надходжень від митниці.

В лютому 2024 року Україна вже втратила 7 млрд грн. Про це повідомив голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев у Telegram.

Зараз ви читаєте новину «Польські фермери розблокували один із пунктів пропуску для пасажирського транспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі