четвер, 18 квітня 2024 19:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Партнери по НАТО можуть поставити Україні шість систем Patriot - Шольц

Партнери по НАТО можуть поставити Україні шість систем Patriot - Шольц
Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot. Фото: Getty Images

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot.

Системи можуть надати партнери по Північноатлантичному альянсу. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, передає сайт Європейської комісії.

Канцлер Німеччини розповів, що партнери по НАТО можуть поставити Україні шість систем Patriot, крім вже переданої Німеччиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає ще одну систему IRIS-T

"Ми вже надали дві системи, тепер ми поставили й третю, і ми є країною, яка робить найбільш істотний внесок у цю справу. Остання, третя система, про яку ми оголосили і яка буде передана Україні та буде там використовуватися, - це також наш заклик до інших країн прийняти аналогічні рішення", - сказав Шольц.

За словами канцлера, Альянс ясно дав зрозуміти, що системи, наявні в країнах НАТО, можуть бути передані, щоб дати змогу Україні краще захистити себе від численних російських атак.

"І я хотів би повторити цей заклик і поглибити його ще раз. Ми чули про сім додаткових систем. Одна з них - наша. Ми таки сподіваємося знайти ще шість у контексті НАТО, і я знову використав цю можливість на багатьох переговорах, щоб донести цю думку", - наголосив він.

Німеччина надасть Україні ще один зенітно-ракетний комплекс Patriot.

Його відправлять на додаток до вже поставлених та тих систем протиповітряної оборони, які планують передати. Про це повідомило Міноборони ФРН у соцмережі Х (Twitter).

За словами очільника відомства Бориса Пісторіуса, Берлін робить все можливе для підтримки Києва з точки зору німецької оперативної готовності.

Зараз ви читаєте новину «Партнери по НАТО можуть поставити Україні шість систем Patriot - Шольц». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі