неділя, 28 квітня 2024 23:35

Зламаєте техніку: шість видів сміття, яке ніколи не можна пилососити

Зламаєте техніку: шість видів сміття, яке ніколи не можна пилососити
Види сміття, яке краще підмести чи зібрати вручну, аніж пилососити Фото: pinterest

Пилосос є одним з найбільших помічників по дому, коли є безлад.

Але є сміття, яке не можна прибирати за допомогою цієї побутової техніки. Можете серйозно пошкодити.

Більшість із них постачається з набором насадок, щоб було ще легше потрапити у важкодоступні місця, пише mirror.

Але якщо ви думали, що пилосос може всмоктати все, то ви помилялися.

У нещодавньому відео блогер Девід МакКлелланд пояснив, які шість речей ніколи не варто пилососити.

Ніколи не слід пилососити попіл, тирсу та пісок, незважаючи на те, що їх важко прибирати вручну, оскільки вони потрапляють у найменші щілини.

"Їх частки іноді настільки малі, що можуть засмічувати фільтри вашого пилососа. Це може призвести до зниження всмоктування. Краще акуратно підмітайте віноком чи щіткою на совок.

Уникайте бруду та ґрунту, тому що вага вашого пилососа може штовхнути їх глибоко у ворс вашого килима, спричиняючи на ньому плями. та й пилесос повністю засмітиться. Замість цього знову потягніться до совка й обережно підметіть сміття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільтри для пилососів: види, їх заміна, і як вони шкодять здоров'ю

Ви можете автоматично потягнутися до свого пилососа, якщо є розбите скло і захочете зібрати все до останнього осколка, але це нерозумна ідея. Шматки скла можуть застрягти в шлангу та двигуні вашого пилососа і можуть розірвати мішок, якщо він є у вашого пилососа.

Будь-що вологе може заблокувати трубки та фільтри пилососа і навіть спричинити непривабливу цвіль. Взагалі, вода та електрика - це погане поєднання. Замість цього просто використовуйте тканинну швабру або кухонний рушник.

Маленькі предмети, як-от шпильки чи канцелярські скріпки, можуть застрягти в голівці щітки і навіть зламати внутрішню трубку вашого пилососа. Замість цього ви повинні просто зібрати їх вручну.

Все липке слід залишити для вологої мильної тканини, оскільки це може призвести до засмічення фільтра, блокування двигуна або навіть зробити ваш пилосос небезпечним для використання.

Мати чистий дім – це те, до чого прагнуть багато людей. Щоб підтримувати порядок у своєму домі, відмовтеся від кількох звичок, який створюють бруд довкола.

Пилосос із повним мішком сміття робить це завдання спірним. Коли ви пилососите з повним мішком, у інструменті більше немає місця для збирання крихт та іншого бруду.

По суті, він викидає весь пил і бруд назад у повітря, значно знижуючи ефективність пилососа.

Зараз ви читаєте новину «Зламаєте техніку: шість видів сміття, яке ніколи не можна пилососити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі