середа, 13 грудня 2023 21:05

Золоте молоко і не тільки: які напої допоможуть швидко заснути

Автор: pinterest
  Вісім напоїв, які допоможуть швидко заснути
Вісім напоїв, які допоможуть швидко заснути

Недостатній сон може призвести до таких захворювань, як депресія, діабет і хвороби серця.

Якщо у вас проблеми зі сном, можливо, варто спробувати напої, які допоможуть вам краще спати, пише Health Shots.

Теплі напої допомагають організму розслабитися. Деякі трав'яні чаї, наприклад, ромашковий, відомі своїми заспокійливими властивостями, які сприяють розслабленню перед сном, каже дієтолог Гаріма Гоял.

Дуже важливо пити правильний напій. Гаріма Гоял перераховує все, що корисно для спокійного сну.

Ромашковий чай

Ромашка — трава з легкими седативними властивостями. Вживання ромашкового чаю перед сном допоможе розслабити м'язи, зняти стрес і поліпшити сон. Він також містить антиоксидант апігенін, який має заспокійливий ефект.

Чай із кореня валеріани

Автор: tviysvit
  Вісім напоїв, які допоможуть швидко заснути
Вісім напоїв, які допоможуть швидко заснути

Корінь валеріани століттями використовували як природний засіб від різних недуг, включно з порушеннями сну. Він може підвищити рівень нейромедіатора ГАМК у мозку, сприяючи розслабленню і поліпшенню якості сну.

Тепле молоко

Тепле молоко — класичний напій перед сном. Воно містить триптофан, амінокислоту, яка може перетворюватися на серотонін і мелатонін, що відіграють вирішальну роль у регуляції сну. Вживання теплого молока перед сном може мати низку переваг для поліпшення якості сну.

М'ятний чай

М'ятний чай, що не містить кофеїну, може допомогти розслабити м'язи шлунково-кишкового тракту, потенційно зменшуючи дискомфорт і сприяючи спокійнішому сну.

Зелений чай без кофеїну

Зелений чай містить теанін, амінокислоту, що чинить заспокійливу дію на нервову систему. Але не забувайте вибирати чай без кофеїну, щоб уникнути його стимулюючого ефекту.

Чай із мелісою

Меліса належить до сімейства м'ятних і, як вважають, має легку седативну дію. Вживання чаю з мелісою перед сном може допомогти заспокоїти розум і поліпшити якість сну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали фрукт, який допомагає швидко заснути

Золоте молоко

Автор: pinterest
  Вісім напоїв, які допоможуть швидко заснути
Вісім напоїв, які допоможуть швидко заснути

Золоте молоко виходить через додавання куркуми, яка містить куркумін, відомий своїми протизапальними та антиоксидантними властивостями. Цей теплий напій може допомогти зменшити запалення і поліпшити загальне самопочуття, сприяючи поліпшенню сну.

Тепла вода з лимоном

Проста тепла вода з лимоном — зволожувальний і освіжаючий варіант напою перед сном. Хоча в ньому немає конкретних сполук, що сприяють сну, підтримання гідратації є важливим для загального стану здоров'я і може сприяти комфортнішому стану та легшому засинанню.

Лікарі рекомендують за годину до сну випивати склянку гречаного чаю. Напій зніме нервову напругу. У складі гречаного чаю немає кофеїну, тому він не бадьоритиме.

Напій вважають важливим омолоджуючим засобом. Гречаний чай можна вживати навіть при вагітності.

Зараз ви читаєте новину «Золоте молоко і не тільки: які напої допоможуть швидко заснути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі