пʼятниця, 12 квітня 2024 04:06

Яким має бути корисний сніданок: три прості правила, про які ми забуваємо

Яким має бути корисний сніданок: три прості правила, про які ми забуваємо
Сніданок має містити мікроелементи, які допомагають отримувати енергію на день. Фото: Pinterest

Збалансований сніданок має містити всі необхідні мікроелементи, щоб забезпечити організму необхідні поживні речовини та енергію.

Крім цього основний прийом їжі має відповідати вашим харчовим потребам, пише Elle.

Пропонуємо переглянути три основні правила корисного сніданку.

Баланс поживних речовин

Зранку треба вживати їжу, яка містить баланс макро- та мікроелементів. Не забувайте про білки, вулглеводи й жири. А також вітаміни та мінерали. Вони допомагають швидше отримати енергію і почуватися ситими довше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гімалайська чи звичайна: фітнес-тренер пояснив, яка сіль краща

Різноманітність продуктів

Варто включити в раціон овочі, фрукти, злаки, молочні продукти. Різноманітність забезпечує додаткову дозу ендорфінів. Крім цього ваш організм швидше відчує насичення.

Помірність у порціях

Не переїдайте, але не залишайтеся голодними. Не обов'язково їсти все, що є в тарілці. Помірне вживання їжі допомагає підтримувати енергію на тривалий час.

Більшість людей п'ють каву вранці, щоб подолати втому, залишатися бадьорими та ефективно працювати. Проте вчені довели, що кава містить сполуки, які по-різному впливають на мозок. Дослідники порівняли дані функціональних МРТ тих, хто постійно п'є каву, до та після вживання кави чи кофеїну.

Зараз ви читаєте новину «Яким має бути корисний сніданок: три прості правила, про які ми забуваємо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі