вівторок, 26 вересня 2023 21:40

Спецтема: Війна Росії проти України

"Здихаюча русня" у Cyberpunk 2077 наробила шуму в мережі
3

У мережі з'явився скріншот з реплікою "От не могла ця вся русня поздихати десь у Пустці"
Фото: nv.ua
У грі  Cyberpunk 2077 з'явилася українська локалізація
26 вересня вийшло доповнення гри під назвою Phantom Liberty

Польська студія CD Projekt RED 21 вересня випустила оновлення 2.0 для комп'ютерної гри Cyberpunk 2077.

Разом із ним у грі з'явилася українська локалізація, яка також доступна у свіжому доповненні Phantom Liberty.

У мережі з'явився скріншот з реплікою "От не могла ця вся русня поздихати десь у Пустці".

На російськомовних сторінках CDPR у VK і Telegram з'явилось повідомлення, в яких "перепрошують" російських гравців за репліки. "Ми працюємо над тим, щоб виправити їх і замінити в наступному оновленні", – було написано.

"Чому розробники вирішили просити вибачення в російських фанатів, які не мають доступу до покупки їх ігор, та щей за українську локалізацію, яка ніяким боком до росіян ‒ незрозуміло. Вибачення перед кацапами ‒ це крінж", ‒ прокоментував Telegram-канал OLDboi.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зроблять переклад однієї із найпопулярніших ігор сучасності

До слова подібних, як в VK і Telegram, дописів немає ні на сайті Cyberpunk 2077, ні на сторінках гри у мережах Facebook і X.

OLDboi опублікував офіційний коментар від Localization Project Manager щодо української локалізації Cyberpunk 2077.

"Хочу прояснити "виправлення" української локалізації. Вони стосуються рядків, оригінальне значення яких втрачається в адаптованій версії, включно з деякими референсами до російсько-української війни. Наша підтримка України залишається незмінною, але ми надаємо перевагу показувати її позитивними вчинами", ‒ сказано у коментарі.

CD Projekt відкрито критикувала російське вторгнення ‒ польський розробник відеоігор майже відразу припинив продажі в Російській Федерації і Білорусі, пише ITC.ua.

Цього місяця волонтер Сергій Притула публікував пост з подякою компаніям, які допомагали його благодійному фонду. У списку були й розробники "Відьмака" і "Кіберпанку" ‒ CD Projekt RED.

Перекладачам гри знадобилося понад рік, щоб перекласти на українську та адаптувати понад мільйон слів із діалогів, внутрішньоігрового тексту й інтерфейсу.

Cyberpunk 2077 ‒ відеогра в жанрі action RPG в стилі кіберпанку, розроблена на ігровому рушії REDengine 4 для Microsoft Windows, PlayStation 4 і Xbox One.

Зараз ви читаєте новину «"Здихаюча русня" у Cyberpunk 2077 наробила шуму в мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі