четвер, 02 серпня 2012 10:38

У серпні оренда квартир в Криму суттєво дорожчає

У серпні оренда квартир в Криму суттєво дорожчає

У серпні власники житла в приморських містах підвищують ціни.

Вінничанка Валентина Загурняк виторгувала дешевше". Відпочиває в селі Штормове Сакського району Криму.

"Хазяйка торік здавала пристройку за 110 гривень на добу, а цього року захотіла 140. Мовляв, із липня по селу така ціна. Я пішла шукати дешевше. Одна баба, яка живе в третій лінії від пляжу, попросила за кімнату 120 гривень. Ми з чоловіком зайшли подивитися. Відкручую кран — а води нема. Кажу, скидайте ціну. Та й ліжка зажорсткі, підлога брудна. Сторгувалися по 80 гривень на день. Потім дізнались, що сусіди платили так само", - розповіла Валентина Загурняк.

Найнижчі ціни — на сході Криму та містах біля Азовського моря.

Бердянськ. Кімнати — від 100 грн на добу. 1-кімн. квартири - від 170

Оголошення на інтернет-сайтах пропонують знімати ліжкомісце від 50 грн на добу, від 150 за кімнату. Власники житла перестрічають відпочивальників біля поїзда. Пропонують дешевші варіанти, від 40 грн за ліжко на добу, або 120 - за кімнату.

Генічеськ. Кімнати — від 80 грн на добу. 1-кімн. квартири - від 150

Пенсіонерка із Запоріжжя Людмила Голосова із сестрою відпочиває в Гінічеську  Херсонської області. Знімають двомісну кімнату по 50 грн з людини. Там стоять два ліжка, шафа, тумба, стілець і вентилятор. Кухня, душ і туалет на дворі. До моря йти 5 хвилин. Пляж — подрібнені мушлі. Ліжкомісце для дітей — на 10 грн дешевше.

Євпаторія. Кімнати — від 120 грн на добу. 1-кімн. квартири - від 230

Киянка Марина Нечипорук провела тиждень у Євпаторії із 7-річною донькою.

"Як вийшли із поїзда, до нас підбігла усміхнена тітонька років 50. Запевняла, що саме для нас у неї є дешеве і комфортне житло. Умовляла так, ніби саме нас чекала. Нам із дочкою пропонувала поселитися за 50 гривень на добу. Пляж за 15 хвилин пішки", - згадує киянка.

"Як зайшли, я зрозуміла, чого так дешево. У просторій кімнаті стояли чотири двоповерхові ліжка, три із них — зайняті. За столом сиділи огрядні мужики, грали в карти й курили. навіть вікно не відчиняли. Нам із дочкою ця тітка пропонувала підселитися до мужиків. У Євпаторії якраз відпочивала моя подруга. Вона підшукала мені окрему кімнату в приватному будинку за 5 хвилин від моря. Я платила по 120 гривень за добу. Недавно зробили ремонт. Є інтернет і телевізор".

Керч. Кімнати — від 90 грн на добу. 1-кімн. квартири - від 200. Судак. Кімнати — від 130 грн на добу. 1-кімн. квартири - від 300

У цих містах варто селитись у приватному секторі. Пропонують багато кімнат без вигод, із вуличними вбиральнями та літнім душем. Багатоповерхових будинків небагато. Тому подобова оренда квартир дорога.

Одеса. Кімнати — від 150 грн на добу. 1-кімн. квартири - від 280

Киянка Оксана Мацунич із подругою провели в Одесі вихідні. Власники квартир відмовляються здавати їх на 1-2 доби, тому жінки оселилися в готелі на вул. Канатній. Платили 420 грн за добу.

"Телефоном розповіли, що є комфортні двомісні номери із телевізором, холодильником, кондиціонером, душем у номері. Насправді туалет і душ на поверсі. Двері не зачинялися. Вранці ми повернулися із нічного клубу. Подруга розстеляє ліжко. А на простирадля велика засохла пляма крові. Ми були стомлені і п'яні, то не здійняли галасу. Постелили покривала та й заснули", - розповіла Оксана.

Ялта. Кімнати — від 250 грн на добу. 1-кімн. квартири - від 350

Інтернет-оголошення пропонують подобову оренду від 150 грн за кімнату та від 250 — за "готельку". Це приманка посередників. По телефону повідомляють, що це житло вже здане. Пропонують варіанти, дорожчі на 100-150 грн на добу.

Зараз ви читаєте новину «У серпні оренда квартир в Криму суттєво дорожчає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі