пʼятниця, 15 березня 2024 07:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики показали, що відбувається на фронті - свіжі карти
9

У спробі посилити темпи наступу російські окупанти на фронті залучають тактичні та оперативні резерви для участі у боях на сході.

Російські війська просунулися на захід від Авдіївки та Запорізької області, свідчать карти Інституту вивчення війни (ISW).

14 березня тривали позиційні бої на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Водночас змін лінії фронту на цій території не підтверджено. Бої точилися на північний схід від Куп'янська біля Синьківки; на північний захід від Сватового біля Стельмахівки і Табаївки; на захід від Сватового біля Першотравневого; на захід від Кремінної біля Тернів і Ямполівки; на південь від Кремінної біля Білогорівки.

Карти ISW
Фото: understandingwar.org/
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW

У районі Бахмута вчора не стихали позиційні бої, але змін на лінії фронту не зафіксовано. Бойові дії відбувалися: на північний захід від Бахмута біля Богданівки, на захід від Бахмута біля Іванівського, на сході від Часового Яру, на південний захід біля Кліщіївки, а також на південь від Бахмута неподалік від Нью-Йорка.

Також тривали бої на північний схід від Бахмута поблизу Верхньокам'янського. Підрозділи російської 6-ої мотострілецької дивізії РФ рухалися в районі Кліщіївки та Андріївки на південний захід від Бахмута. Бригаду морської піхоти з Північного флоту Росії фіксували біля Богданівки.

У ході тривалих позиційних боїв, які тривали 14 березня російська армія просунулася в Бердичах, що на північному заході від Авдіївки. Геолокаційні кадри свідчать, що російські війська продовжували рухатися вздовж вулиць Миру і Казберова в центрі Бердичів.

Битви продовжувалися: на північний захід від Авдіївки біля Бердичів та Новобахмутівки; на захід від Авдіївки біля Орлівки, Тоненького і Семенівки; і на південний захід від Авдіївки біля Первомайського, Водяного і Невельського. ЗСУ продовжують утримувати там свої позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія годину атакувала Київ дронами-камікадзе: як спрацювала ППО

14 березня тривали позиційні бої на захід і південний захід від Донецька, проте без підтверджених змін у лінії фронту. Битви тривали на захід від Донецька, особливо в районі Красногорівки та Георгіївки, а також на південний захід від Донецька біля населених пунктів Новомихайлівка, Побєда та Володимирівка.

Російські війська сконцентрувалися на Новопавлівському напрямку та перекинули тактичні резерви в район після захоплення Авдіївки. Сили ворога діяли біля Красногорівки в районі 11-ї армії ВПС і ППО, а також поблизу Вугледара, де була присутня 238-а артилерійська бригада.

У районі кордону Донецької та Запорізької областей тривали позиційні бої. Повідомляли про бої на південь від Великої Новосілки біля Старомайорського, на південний схід від Великої Новосілки біля Новодонецького та на південь від Золотої Ниви, а також на південний схід від Гуляйполя на північ від Новоселівки.

Війська РФ активізували наступальні операції в Донецькій та Запорізькій областях, включаючи Таврійський напрямок від Авдіївки до заходу Запорізької області.

На півдні російська мета полягає в утриманні позицій на передовій та забезпеченні безпеки тилових районів від ударів українських сил. Геолокаційні кадри, опубліковані 14 березня, свідчать, що російські війська нещодавно просунулися на захід від Вербового в Запорізькій області.

Позиційні бої тривають неподалік від Роботиного та Вербового. Частини 429-го мотострілецького полку РФ продовжують діяти на Запорізькому напрямку.

Ситуація на фронті для Сил оборони України найближчими тижнями залишатиметься складною. Росіяни продовжують атаки одразу на кількох ділянках лінії фронту, повідомило 14 березня Міністерство оборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, РФ концентрує операції на захід від Авдіївки та Мар'їнки Донецької області. На ці напрямки припадає 60% зареєстрованих російських атак за останні чотири тижні.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики показали, що відбувається на фронті - свіжі карти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі