четвер, 04 квітня 2024 11:11

"Матриці 5" бути: перші подробиці продовження легендарної франшизи

"Матриці 5" бути: перші подробиці продовження легендарної франшизи
Дрю прийшов до Warner Bros. з новою ідеєю, яка, як ми всі віримо, стане неймовірним способом продовження світу "Матриці", вшановуючи те, що Лана та Ліллі почали понад 25 років тому, і пропонуючи унікальну перспективу, засновану на його власній любові до франшизи та персонажів. Фото: pixabay.com

Кінокомпанія Warner Bros. оголосила про вихід п'ятого фільму "Матриця".

Режисером і автором сценарію стане сценарист "Марсіянина" Дрю Годдард, йдеться в оголошенні WB, передає IGN.

"Це буде перша частина "Матриці" без Лани чи Ліллі Вачовскі в режисерському кріслі. Водночас Лана Вачовскі стане виконавчим продюсером. Дрю прийшов до Warner Bros. із новою ідеєю, яка, як ми всі віримо, стане неймовірним способом продовження світу "Матриці". Лана та Ліллі понад 25 років тому запропонували унікальні франшизу та персонажів. Вся команда Warner Bros. Discovery дуже радіє тому, що Дрю зніме новий фільм, додаючи власне бачення і любов до кінематографічного канону", - йдеться у заяві президента виробництва Warner Bros. Motion Pictures Джессі Ермана.

WB не розкрила, чи повернеться Кіану Рівз чи Керрі-Енн Мосс, а також жодних подробиць щодо сюжету чи дати виходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Netflix вийшов новий серіал від творців "Гри престолів"

Годдард розпочав свою кар'єру сценариста у 90-х у фільмі "Баффі, винищувачка вампірів". Він створив багато телевізійних сценаріїв. У кіно отримав номінацію на премію "Оскар" за сценарій до фільму Рідлі Скотта "Марсіянин", працював над сценаріями фільмів "Кловерфілд", "Всесвітня війна Z", а також сценаристом та режисером фільмів "Хижа в лісі" та "Погані часи у "Ель Роялі".

У 1999 році тоді ще брати Вачовскі написали та зняли перший фільм "Матриця", показавши антиутопічне майбутнє, в якому людство несвідомо опинилося в пастці симульованої реальності. Фільм став масовим хітом і згодом перетворився на трилогію: зняли стрічки "Перезавантаження" та "Революція".

Загалом "Матриця" заробила понад $1,8 млрд у світовому прокаті.

"Матриця: Воскресіння" 2021 року стала першим фільмом франшизи виключно режисерки Лани Вачовскі. Стрічка отримала змішані відгуки та провал у світовому прокаті з касою $159,2 млн за бюджету $190 млн. Вплив на результату прокату мала епідемія коронавірусу. Також одночасно з прем'єрою фільм вийшов на стримінговій платформі HBO Max.

З'явився новий трейлер приквелу "‎Шаленого Макса" з Анею Тейлор-Джой та Крісом Гемсвортом у головних ролях.

Фільм вийде у травні 2024 року, розкриваючи історію походження культового персонажа Шарліз Терон.

Зараз ви читаєте новину «"Матриці 5" бути: перші подробиці продовження легендарної франшизи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі