- Щоб не водити дітей у "Магдональдс" смажу їм корн-доги вдома. Рецепт розповіла сусідка - вона працювала у кафе і там навчилася, - розповідає Марія Пасічник з Херсону, 25 років.
Інгредієнти:
Борошно - 100 г
Кукурудзяне борошно - 100 г
Цукор - 3 ст.л.
Паприка - 1 ст.л.
Сода - 1,5 ч.л.
Розпушувач - 1 ч.л.
Сіль - 0,5 ч.л.
Яйце - 1 шт.
Молоко - 2 ст.л.
Сосиски - 6 шт.
Масло для смаження - 300 мл.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 кулінарних проривів року
Приготування:
Змішати сухі інгредієнти. Додати яйце і поступово влити молоко. Тісто повинно бути дуже густим. Регулюйте це молоком або борошном.
Сосиски нанизати на шпажки. Обваляти в борошні, щоб краще тримали на собі тісто.
Тісто перелити у максимально вузьку та високу посудину.
Налити в сковорідку олію, приблизно 2 см., добре нагріти. Опустити сосиску повністю в тісто, акуратно вийняти, трохи прокручуючи шпажку. Це для того, щоб тісто не пішло згустками, а обгортало сосиску.
Обжарити сосиски в олії.
Кляр має стати золотистим. Не треба його перетримувати, але і не має бути надто світлим - щоб не була сирою ковбаса. Готові корн-доги висушити на паперових серветках.
Подавати з кетчупом та гірчицею, можна з гострими соусами.
Коментарі