неділя, 05 травня 2024 04:50

Яким має бути сніданок після безсонної ночі: п'ять варіантів

Яким має бути сніданок після безсонної ночі: п'ять варіантів
П'ять ідей, чим поснідати, якщо не виспались Фото: pinterest

Щоб зранку відчувати себе бадьорим після безсонної ночі, важливо змінити звичний сніданок.

Головне, не потрібно об'їдатися. Коли ви не виспались, ваш організм не має сили переробляти важку їжу та ще й у великій кількості.

Бажано пити багато води, а з їжі споживати продукти, багаті вітаміном В12, які дають енергію. Ідеальний сніданок може складатись з апельсинового соку, домашнього або твердого сиру, звареного в круту яйця, вівсянки. Що ще можна приготувати на сніданок, якщо ви не достатньо виспались, розповість Gazeta.ua.

Вода з лимоном

Якщо потрібно швидко підбадьоритися, немає нічого кращого за прохолодну воду з приємною кислинкою. Вся магія укладена в негативних іонах, які містяться у лимонах. Коли вони потрапляють у наш шлунково-кишковий тракт, організм прокидається. І це реально працює.

Банани

У бананах так багато калію та мікроелементів, що деякі порівнюють їх за ефективністю з енергетиками. А ще ці фрукти неймовірно ситні. Ідеальні для початку дня.

Забудьте про солодощі

Солодощі та їжа із великим вмістом вуглеводів не рекомендується вживати після безсонної ночі. Йдеться про хліб, печиво, шоколад, макаронні вироби. Вони одразу дають багато енергії, проте, вона швидко "згоряє", а опісля ви почуватимете себе ще гірше, аніж до того. Звичні оладки на сніданок краще замінити на яєчню або несолодку сирну запіканку, а перекусити краще горіхами та фруктами. Вживайте більше їжі, що багата на білок. Це сир, риба, яловичина, курятина, яйця, молоко. Але все в міру. Не напихайтеся, а їжте маленькими порціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли зовсім немає ідей для сніданку: як приготувати ароматні крокети з бринзою

Насіння чіа

Додайте насіння чіа в натуральний йогурт або сир. Вони містять білки, жири та клітковину, а отже заряд енергії від них збережеться надовго. Насіння чіа знижує рівень цукру і холестерину в крові, а ще багате антиоксидантами та омега кислотами.

Щоб бути ситими пів дня, не обов'язково зранку довго стояти на кухні. Знадобиться всього 30 хв., щоб поїсти не лише ситно, а й смачно. Спробуйте приготувати ароматні сирники з бананом за цим рецептом. Пригостіть рідних і вони попросять ще.

Щоб сирники мали гарну структуру і вийшли смачними, необхідно ретельно перемішати сирну масу, щоб вона була більш-менш однорідною. Це можна робити виделкою, а ще краще за допомогою товкачки.

Зараз ви читаєте новину «Яким має бути сніданок після безсонної ночі: п'ять варіантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі