середа, 20 березня 2024 09:20

Коли зовсім немає ідей для сніданку: як приготувати ароматні крокети з бринзою

Коли зовсім немає ідей для сніданку: як приготувати ароматні крокети з бринзою
Крокети з бризою та зеленню: рецепт Фото: shuba

Крокети з бринзою та зеленню врятують ваш сніданок, коли зовсім немає ідей. Також вони чудово підійдуть, як закуска для посиденьок з друзями.

Хрумкі зовні та м'які всередині, крокети з солоною бринзою та зеленню стануть приємною несподіванкою для прихильників картопляної класики, пише shuba.

Ці кульки чудово поєднуються із соусом на основі сиру фета.

Крокети з бринзою та зеленню

Інгредієнти

Картопля - 400 г

Бринза - 100 г

Яйця курячі - 3 шт.

Часник, зубчики - 2 шт.

Зелень - 20 г

Панірувальні сухарі - 50 г

Борошно пшеничне - 50 г

Олія соняшникова - 200 мл

Як приготувати

Картоплю почистьте, помийте і зваріть до готовності. Потім зробіть пюре, залиште, щоб трохи охолонуло.

Бринзу натріть у миску на середню тертку, покладіть до неї картоплю, додайте яйце і перемішайте.

Часник очистьте, пропустіть через прес і покладіть у масу. Свіжу зелень помийте, обсушіть, дрібно наріжте і також висипте у миску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закуска, яку "зметуть" за хвилини. Як за 20 хвилин приготувати сирні кульки

Добре вимішайте масу і зробіть з неї кульки. Два яйця збийте, у тарілочки окремо насипте борошно і панірувальні сухарі.

Кожну кульку обкачайте в борошні, потім вмочіть в збите яйце і обваляйте в сухарях.

Налийте в сотейник олію, доведіть до кипіння і обсмажуйте кульки у фритюрі з усіх боків до золотистого кольору.

Викладіть крокети з бринзою та зеленню на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Потім перекладіть на блюдо і подавайте.

Однією з найпопулярніших страв для сніданку вважають сирну запіканку.

Цю неймовірно ніжну, вершкову запіканку можна приготувати лише за 30 хвилин. Все, що потрібно — просто змішати всі інгредієнти в одній мисці.

Зараз ви читаєте новину «Коли зовсім немає ідей для сніданку: як приготувати ароматні крокети з бринзою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі