субота, 04 лютого 2023 04:30

Найпоширеніші помилки, яких припускаються жінки в догляді за шкірою навколо очей

Найпоширеніші помилки, яких припускаються жінки в догляді за шкірою навколо очей
Шкіра навколо очей може передчасно старіти через банальні помилки під час змивання макіяжу. Фото: pixabay.com

Шкіра навколо очей тонша й ніжніша, ніж на інших частинах тіла. Навіть кліпання чи надмірна емоційність можуть спричинити передчасне старіння.

Ще однією причиною передчасного старіння шкіри є неправильне змивання макіяжу з очей, пише healthline.

Щоб попередити передчасне старіння в зоні навколо очей, за нею потрібно хоча б мінімально доглядати.

Помилки, яких припускаються жінки під час догляду за шкірою навколо очей

Не зволожують

Зволоження шкіри – один з недооцінених кроків, які часто відходять на другий план. Уявіть, що наша шкіра – це виноград. Коли вона втрачає воду, то починає зменшуватися, і можуть з'явитися зморшки. Але щойно ви додасте води, вона розгладитися і потенційно зменшить появу ліній і зморщок.

Те ж стосується і зони навколо очей. Оскільки там немає сальних залоз, природного зволожувача нашої шкіри, вони можуть бути схильніші до сухості.

Тому варто використовувати зволожувальний крем для шкіри навколо очей. Звичайний крем для обличчя може нашкодити.

Неправильно змивають макіяж

Часто жінки наносять засіб для демакіяжу на серветку й сильно труть очі й зону навколо них, щоб швидко змити. Але так робити не можна.

Нанесіть свій улюблений засіб для зняття макіяжу з очей на ватний диск. Обережно притисніть подушечку до ока. Повільно потягніть ватку до кутика ока. Повторюйте, доки повністю не змиєте макіяж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від яких хвороб лікує виноград – цінні поради

Не використовують засіб для захисту від сонця

Вплив сонця може відігравати важливу роль у процесі старіння шкіри й спричинити потемніння шкіри під очима.

Протисонцевий крем широкого спектру дії є невіддільною частиною будь-якого догляду за шкірою, і його слід застосовувати щодня. Не забувайте про верхню повіку.

Мало сплять

Спати треба принаймні 6 год. щоночі. Інакше шкіра навколо очей ставатиме темнішою, набряклою та матиме нездоровий вигляд.

Є декілька причин, чому виникають лущення на шкірі восени й узимку. Як правильно доглядати за шкірою в холодну пору року порадили косметологи.

Для того, щоб шкіра сяяла, необов'язково купувати дорогу косметику. Можна обійтися простими регулярними діями, які забезпечать якісний догляд, розповіла біохакерка Гаді П'юрб'юті.

Зараз ви читаєте новину «Найпоширеніші помилки, яких припускаються жінки в догляді за шкірою навколо очей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі