Хржановського затримали в Ізраїлі - шпигував на Іран і Росію

Пам'ятаєте скандал із призначенням російського режисера Хржановського керівником меморіалу в Бабиному Яру? Українська спільнота була обурена: росіянин на такій посаді! Виявляється, недарма. Днями з'ясувалося - його син працював на російсько-іранську розвідку проти Ізраїлю. Яблучко від яблуні?

Ізраїльські спецслужби арештували днями двох агентів, які діяли в інтересах Ірану та Росії.

Одним із затриманих виявився Джеремі Лоффредо, який під виглядом журналіста намагався зібрати дані про пошкодження, завдані ізраїльським військовим об'єктам в результаті іранського ракетного удару.

Лоффредо пов'язаний з американським виданням The Grayzone, відомим своїми прокремлівськими поглядами щодо Росії, Китаю, Сирії та Ірану. Видання часто поширює дезінформацію, включаючи фейкові наративи про війну в Україні. Його заснував журналіст Макс Блюменталь, який раніше працював на російську медіамережу RT.

...Андрій Хржановський, ультралівий активіст і син російського режисера Ільї Хржановського. За інформацією ізраїльських ЗМІ, Хржановський допомагав Лоффредо у зборі розвідувальної інформації...

Разом із Лоффредо був заарештований Андрій Хржановський, ультралівий активіст і син російського режисера Ільї Хржановського. За інформацією ізраїльських ЗМІ, Хржановський допомагав Лоффредо у зборі розвідувальної інформації про військові бази Ізраїлю для передачі її Тегерану.

Батько шпигуна, скандальний режисер Ілья Хржановський восени 2019 став художнім керівником меморіалу Голокосту в Бабиному Яру в Києві.

На знак протесту проти планів і стилю роботи російського режисера проєкт тоді ж покинув головний історик меморіального центру "Бабин Яр", дослідник Голокосту Карел Беркхоф. Звільнення Хржановського вимагали українські письменники, історики, журналісти, керівники музеїв.

Зазначається, що випадок із затриманням Лоффредо та Хржановського може бути лише верхівкою масштабної мережі російсько-іранської агентури, яка під прикриттям журналістської та активістської діяльності веде розвідувальну роботу на території Ізраїлю.

Як кажуть, від осинки не народяться апельсинки.

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі